top of page

NE OLMUŞTU?KUŞ MU KONMUŞTU? (5)

SON İBİBİKLİ KUŞ; 'SOY-SAL ZÜMRE BELEDİYECİLİĞİ '

Yirmi yıl boyunca yerel yöneticiymiş gibi yapan TEYYO EMMİN yıllık ortalama 35 milyon dolardan 700 milyon dolarımızı kullanmıştı. Türk parası karşılığı 23 milyar TL.

Elde olanlara bakalım mı beraberce.

Sadece çatısı kapalı ama adı 'KAPALI PAZAR YERİ 'olan bir alan.

Bu yanları dımdızlak alanın tam karşısında plandaki yeşil alana yapıldıktan beş yıl sonra, ittire ittire kullanıma sokulabilen 'Lezzet Akademisi ' adıyla ibibik takılmış bildiğin düz mahalle lokantası.

Az yukarısında İbiğinde 'LYBA' yazan başta motosiklet ve bisiklet için yapılan ama motorlara uygun olmadığı anlaşılınca adı kısaltılan beton bisiklet parkuru.

Bundan sağa doğru dönüp az ilerleyince 'LYKA ' diye seslenilen ve enteresan bir biçimde 'Akademi ' diye adlandırılan içinde salon ve kafeterya ile 24 yataklı bir misafirhane bulunan dört köşe beton bina.

Hemen yanında mezar şeklinde düzenlenmiş betondan 'Hobi Bahçeleri '

Az ilerisinde ihaleye doyulmayan ve çocuklarımızın para ile spor yaptığı 'LYFA' ( İki kere ihale edildi ve 15 milyon dolara mal oldu. Yarısı mezbelelik olarak durup duru.

LYFA'dan yukarı vurup sola dönünce de meşhur gayya kuyusu LYSA !1.5 milyara mal olduğu söyleniyor. Yani yirmi yıllık paramızın 1.5 yıllığını hortumlamış işlevsiz olduğu için hali hazırda bir kısmı belediye binası olarak kullanılan 'Beton Sanatının Nirvanası' . Alanın % 75 i işlevsiz. Yıllık işletim maliyeti 20 milyon liranın üzerinde. Yani yap işlet köprüleri gibi, kullanmıyoruz ama ödüyoruz.

Bu beton bloklardan sadece pazar yerinin adı 'AKADEMİ 'değil. Onun da dört bir yanı üfül üfül.

Akademi kavramını bilmeyen beton ve ihale düşkünlerinin kasabaya kondurduğu kuşlar bunlar.

Arıtma tesisi AB fonları ile yapıldı. Fon kendi şirketlerinin ürettiği ürünleri bize pazarlamak için yatırım yaptı. Ama bunu kimse açıklamıyor.

Hayvan barınağı bir proje değil yasal bir zorunluktu. Betonu olmadığı için yalap şap yapılıp aradan çıkarıldı.

Dikkat ederseniz bu binaların hepsi asfaltın öte yanında. Bu yanda yapsatçı işler var. LOGST ve çirkinliği ile dillere destan olan yapılıp eşe dosta satılan Ata İş Merkezi. Bir de mezarlık ! Adam kasabanın merkezini gömmeye yemin etmiş sanki.

Başka da tık yok.

Neden ?

Hoş bu yana da kondurulsa işlevsiz beton binaların kasabaya bir faidesi olmayacaktı.

Birde meşhur dünyada ilk, tek ve örneği bulunmayan AŞK projesi var. Belki de TEYYO EMMİN'in tek doğru tanımlaması bu oldu sözde yöneticilik döneminde :

' Dünyada örneği yok '

Adam doğru söylediğini kanıtlamak için, satın alınan tabletleri iç ettirdi, üç beş yere diktiği teneke kutuları bile hurdacılara toplattı.

Eski sanayi önüne döşediği taşlarla sanayi esnafına rot balans, ön takım ve lastik alanında acayip destek verdiğini de unutmamak gerek. Tarihi köprü asfalt kaplı ama köprüye giden yolda arnavut kaldırımı döşeli yol var. Dünyayı gezdim böyle kepazelik görmedim.

Belediyeye taşeron sokmak için işçileri greve itişi, 33 işçiyi tek kalemde ekmeklerinden edişi, stratejik plan adı altında bol bol toplaşma yapışı da unutulmaz eylemlerdendi.

TEYYO zamanında birbirimize 'merhaba , günaydın' demek için 50 tane toplantı ve eğitim çalışmasına para ödedik hepimiz.

Her seçim öncesi , dere kurtarıldı, TEKNOKENT,ve TEKNOPARK kuruldu, acayip demokrat bir tavırla Tiranların partisinden atama ile aday olundu ( Bu aralar acayip demokrat takılan arkadaşın, o dönem kendi merkezden atanmalarına nedense gıkı çıkmıyordu ) ve kasaba halkına durmadan ne kadar çok zengin olduğu ve rüyasında her hafta sonu yurtdışına gidip geldiği tekrar edildi.

Konan kuş yoktu, ama dayının geçmişi 'ihale ve beton ' İbİği' dolu.

Yalanlarını tek tek kendi sesinden ifşa ettim.

Kamu malını kendisi ve ailesi için kullanmaktan yediği hapis cezası devletin kayıtlarında mevcut. Bende de var.

İmar kıyağı yaparken suçüstü yakalandı. Hadi kıyak çekilmeye kalkılan ama iş üstünde yakalanan parselleri de vereyim;341 Ada 24-25-33-34-35 İstiklal Mahallesi.

Sosyal belediyecilikten ve halktan bir haber ZÜMRESİNİN başkanı arkadaşın Türk siyasi hayatına armağan ettiği ve tek kondurabildiği ibibikli kuş ;

'SOY-SAL BELEDİYECİLİK' tir.

Yaratılan yalan dünyası ve ilüzyonun içinde kaybolmak istemiyorsanız, bu bahsettiğim yerleri kendi gözlerinizle gidip görün derim.

Başka da bir şey demem !

Dipnot: Cambaza bakmayı bırakın, kasabanın mabadına odaklanın.

85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page