top of page

“Ne ezen ne ezilenlerden olacağız”

Can’dan 1 Mayıs daveti

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ali Can, herkesi 1 Mayıs günü saat 10:00’da parti binasında toplanmaya ardından yapılacak olan kortej ve mitinge davet etti. Can; “Bütün bileşenlerimizle alanlarda olacağız, hepinizden destek bekliyorum. Ne ezen ne de ezilenlerden olacağız. Bir düzen içerisinde mücadelemizi devam ettireceğiz”



CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 29 Nisan günü parti binasında gerçekleşti.

Toplantı İlçe Başkanı Ali Can’ın başkanlığında il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımı ile yapıldı.

Halk toplantısının bu haftaki gündem maddesi 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı oldu.

Başkan Can, 1 Mayıs sabahı saat 10:00’da parti binasında toplanıp partililerle Tören Alanı’na yürüyeceklerini belirterek herkesi yanlarında olmaya davet etti.

“BU DÜZENE ‘ARTIK YETER’ DEMENİN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ”

Can; “1 Mayıs İçi ve Emekçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmelerin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs’ını kutluyoruz. Yeryüzünde ne varsa alınteri ile inşa eden emekçilerimizin ve tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. 1977 yılında Taksim’e çıkan emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini şükranla anıyorum. Emek en kutsal değerdir. Emeğin haklarını korumak ve geliştirmek insanlığa hizmet etmek demektir. Her seferinde bizimle değil zenginlerin, sermayenin, patronların yüzünü güldüren bu düzenin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha fazla sefalet, daha fazla baskıdır. Ancak bu böyle gitmez insan, emek ve doğa düşmanı bu düzene ‘artık yeter’ demenin vakti çoktan geldi. Yepyeni bir gün doğuyor. 31 Mart seçimlerine işçisinden kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, kadınından gencine, bozuk düzenin şartları ile ezilen milyonlar ‘bizi yok sayamazsınız, bizde buradayız’ dedi. Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke için birleşme zamanı. Bütün bileşenlerimizle alanlarda olacağız, hepinizden destek bekliyorum. Ne ezen ne de ezilenlerden olacağız. Bir düzen içerisinde mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

Can’dan sonra söz alan CHP Üyesi Hakan Dedeoğlu ile CHP Üyesi ve Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Hikmet Meşe’de herkesi korteje katılmaya davet etti.

163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page