top of page
Yazarın fotoğrafıMesut Sarıoğlu

N'OLMUŞTU ?LEKELİ KUŞ MU KONDURMUŞTU ?

TEYYO EMMİN'in bir zamanlar ballandıra ballandıra anlattığı 'iki katlı ' konutlar bölgesinde küçük dokunuşlarla enteresan işler yaptığı ortaya çıktı.

Lekeli imar çalışmasının yapıldığı yer Tospağa derenin E5 tarafında yer alıyor.

Bu alanda yatırım amaçlı yer alan ünlü bir tekstil firmasına ait 5 parselin akıllı telefonlardaki 'kaydır büyüt ' butonu ile bir dokunuşla serpilip büyüdükleri ve 4 kat imarlı oluverdikleri ortaya çıkıvermiş.

Parsel numaraları bende. Kişisel verilerin korunması yasası gereği yazamıyorum. Ama TEYYO EMMİN ve eşrafı olayı yalanlar ya da mızırdanırsa imar değişikliği öncesi ve sonrası belgeleri yayınlamaktan da imtina etmem.

Öyle mabad içi kadar arsalar da değil bunlar.

Toplamı 106 dönüm, 381 metrekaresi de var!

Bildiğin koca mahalle. Evler yapılaydı TEYYO muhtar bile olurdu buraya.

2001 yılında plandaki tüm parsellerde iki kat imar hakkı varken, her nasılsa küçük bir dokunuşla bu tekstilcinin parsellerinin birine Ticari bitişik 4 kat, diğer dört parseline de konut ayrık 4 kat izin verilip plana böyle işlenmiş. Sanırsınız bu arkadaş Kanuni Sultan Süleyman'ın 9. kuşaktan torunun yandan bacanağı ya da kasaba sadrazamının sol nahiyesi.

Bu arada ha iki kat ha dört kat dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle izah edeyim, her dönüme ferah ferah olsun diye üç tane ev yapıldığını kabul edelim. Her dönümde kafadan 6 daire fazladan toplamda 696 haybeden daire demek oluyor. Kasaba sadrazamından torpilli bu arkadaşın yanında Turgut Altınok zemzemle yıkanmış gibi kalıyor. Kupon araziden sonra 'kupon kat ' uygulamasını başlatmış zamanın sadrazamı ve seçim atmosferinde olduğumuzdan an itibarı ile şimdinin sütten çıkmış ak kaşığı.

Mevcut yönetimin görevi devraldığında fark ettiği bu lekeli imar durumu neyse ki düzeltildi.

Şu anda kendini sadrazamın sol nahiyesi zanneden arkadaş, bölgedeki diğer arsa sahipleri ile aynı haklara sahip.

Bu aralar tüm kasabaya şeffaf ve hesap verilir belediyecilik martavalları satan TEYYO'nun bu kıyağı çöpe atılınca, tekstilci köpürüp belediyeyi basmaya kalkmış.

Aaaaaaaa, o da ne, makamda kankası değil başka biri oturuyor.

Tekstilci; 'Ama bana söz verildi, ben de o yüzden bu kadar parayı buraya gömdüm. Bana ne be bana ne sözünüzü tutun' diyecek olmuş.

Makamda oturan arkadaş cümlenin tamamlanmasına bile izin vermeden;

'Belediyeler söz değil, karar verir. Biz lekeli imara izin vermeyiz. Plandaki leke yasalara uygun olarak düzeltildi.' deyip, kendisini sadrazamın sol nahiyesi sanan arkadaşı göndermiş.

Bu tekstil fabrikası Çorlu'ya giderken sağda gayet yeşil bir görüntü içeriyor.

Demem o ki, iş sadece kendi evinin yolunu yaptırmakla kalmamış, çoooook yollar yapılmış kasabada…

Nihayetinde TEYYO ilk kez kuş kondurmuş ama o da 'LEKELİ KUŞ ' çıkmış!

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page