top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Muhtarlığa adanmış bir ömür!

45 yılın son günleri

“Görevi süresince 25 mülki amir gördü”

Lüleburgaz’da 45 yıldır muhtarlık yapan Gündoğu Mahallesi Muhtarı İlhan Keskinkaya, çok sevdiği muhtarlık görevini bıraktığı için üzüntülü olduğunu söyledi.

Keskinkaya; “Gündoğu Mahalleme yapmış olduğum muhtarlık hizmetinin, şahsıma verilen güvenin sonucu helallik istiyorum. Acı tatlı, sevinçli hüzünlü günlerimizi halkımız ile 45 yıl boyunca paylaştım. Duyduğum, gördüğüm kadarı ile Marmara Bölgesi’nde benden daha fazla muhtarlık görevine devam eden kişi bulunmadığını tespit ettik. Bu da benim için ayrı bir onurdur” dedi.



Lüleburgaz’da 45 yıldır muhtarlık yapan Gündoğu Mahallesi Muhtarı İlhan Keskinkaya, çok sevdiği muhtarlık görevini bıraktığı için üzüntülü olduğunu söyledi.

İlk defa 1979 yılında seçilen Keskinkaya, göreve geldiğinde 30 yaşındaydı ve 75 yaşında başarılı bir şekilde görevi bıraktı.

Keskinkaya, 9 dönem üst üste seçilmenin kendisi için büyük bir onur ve gurur verici olduğunu söyledi ve muhtarlık görevini yapamayacağından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Görevi bıraktıktan sonra da siyasetin içinde olarak, müzikle uğraşacağını kaydetti.

Keskinkaya, görevi süresi boyunca vali ve kaymakam olmak üzere toplam 25 mülki amir gördüğünü söyledi.

İlhan Keskinkaya son olarak ise geçtiğimiz gün Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’yi ziyaret ederek, vedalaştı.

Kaymakam Yüce ziyareti dolayısıyla Keskinkaya’ya teşekkür ederken, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

“GÖREVİMDEN AYRILMAK BANA ÇOK ZOR GELİYOR”

Muhtarlık süresi boyunca yaptığı her şey için helallik isteyen Keskinkaya; “45 yıllık mesleğim olan muhtarlığımı bıraktığımı ilan ediyorum. 1979 yılı seçimlerden bu yana aralıksız olarak bu mesleği yapmaktayım. Gündoğu Mahalleme yapmış olduğum muhtarlık hizmetinin şahsıma verilen güvenin sonucu helallik istiyorum. Acı tatlı, sevinçli hüzünlü günlerimizi halkımız ile 45 yıl boyunca paylaştım. Şunu söyleyebilirim ki Gündoğu Mahalleli bir ailenin çocuğu olarak kendimle gurur duyuyorum. Yıllardan beri herkese nasip olmayan bir görevi bana tevdi ettiler. Görevimden ayrılmak bana her şeyden çok zor geliyor. Benden sonra gelecek olan muhtar arkadaşımız da benim gibi sadık ve halkının yanında olmasını diliyorum. Göreve gelecek arkadaşında takipçisi olacağım. Çünkü ben benim için en büyük plaket olan sevgiyi hiç kaybetmiyorum. 

9 dönemdir bana destek olan Lüleburgaz halkıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

MARMARA’DA DAHA FAZLA YAPAN YOK!

45 yıllık görevi süresince unutamadığı olayın muhtarlar dernek başkanı olduğunu belirten Keskinkaya; “Görev sürem boyunca sayısız anım ve hatıram oldu. 2000’li yıllarda Kırklareli’nde hiç olmayan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği’ni kurdum ve 9 yıl başkanlığını yaptım. Bu süreçte çok değerli insanlar tanıdım, tecrübe edindim. 9 yıllık başkanlığımda yanımda ve derneğimizde vefat eden muhtarlarımız, azalarımız çalışma arkadaşlarımız oldu. Emeği geçen herkese, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı ve mesai arkadaşlarıma da beraber çalıştığımız için teşekkür ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara baş sağlığı diliyorum. Duyduğum, gördüğüm kadarı ile Marmara Bölgesi’nde benden daha fazla muhtarlık görevine devam eden kişi bulunmadığını tespit ettik. Bu da benim için ayrı bir onurdur” ifadelerine yer verdi.

631 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page