top of page

“Mizahi bir durumdur”



Haber Merkezi

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi’nde iki grup arasında yaşanan tartışma sürerken, bir açıklamada da Hikmet Meşe’den geldi.

Meşe, “CHP İlçe Başkanlığı’nda konuşan Yücel Erkal, DİSK Emekli Sen Genel Merkezi tarafından görevinden alınmış kişidir. Fahri Karagöz, Mehmet Nuh ve diğer kişiler DİSK Emekli Sen Lüleburgaz şube yöneticiliği görevden alınmıştır. Bu kişiler görevde kaldıkları sürece Kaymakamlık ve Valilik makamında kayıtlı değildir. Yok hükmündedir. Bu kişilerin para toplama ve üye yapma yetkilileri yoktur. DİSK ile yakından uzaktan ilişkileri yoktur. DİSK Emekli Sen Genel Merkezi Hikmet Meşe’yi, DİSK Emekli Sen Başkanı olarak atamıştır. Geçtiğimiz hafta DİSK Emekli Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu Lüleburgaz’da yapılmıştır. Büyük Emekli Mitingi öncesi DİSK Emekli Sen Başkanımız Cengiz Yavuz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel İle görüşmüştür. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in DİSK Emekli Sen Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini muhatap olarak almıştır. Doğal olarak DİSK Emekli Sen Genel Merkezi Lüleburgaz’a geldiğinde Şube Başkanı ve yönetim kurulunu muhatap olarak almıştır. Bu kişilerin hiçbir yetkilileri olmadığı halde kendilerini tırnak içinde yetkili görmeleri mizahi bir durumdur.” ifadelerine yer verdi.

“BİLGİM DIŞINDA HESABIMIZA GEÇMİŞ”

DİSK Emekli Sen Genel Merkez Mali Sekreter’i Gülefer Akyürek de aidat adı altında genel merkez hesaplarına yatırılan para hakkında açıklamalarda bulundu.

Akyürek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, “2024 yılı başından beri her ay bir yakınımı kaybettim şehir dışında acılarla boğuşurken cenaze işleriyle uğraşmak gitmek zorunda kaldım.

Ayrıca yerel seçimlerde Belediye Meclis üyesi adayı olduğumdan seçim çalışmaları nedeni ile Sendika Genel Merkezimizden bir süre uzak kaldığım için gelir-gider, banka hesaplarını sağlıklı kontrol etme fırsatı bulamadım. Lüleburgaz Şubesinin disiplin suçu nedeniyle görevden alınmış eski bir yöneticisi tarafından sendika hesabına gönderilen aidat adı altındaki para, bilgim dışında hesabımıza geçmiş. Ancak fark ettiğim anda para tarafımdan kendisine iade olmuştur. Sendika olarak muhatabımız olmayan, yetkili olmayan hiç kimsenin parası hesaplarımızda yer alamaz, kabul edilemez ve kullanılamaz. Bizim muhatabımız tüzüğümüz gereği yeni atanan Lüleburgaz Şube Başkanı Hikmet Meşe ve yönetimidir.” dedi.

207 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page