top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Minnet ve şükranla anmaktayız”


Haber Merkezi

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekici mesajında, “Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız” dedi.

Atatürk’ün hayatını ülkesine ve milletine adadığını belirten Vali Birol Ekici, Atatürk’ün ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ettiğini ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözü ile gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz diyen Ekici şunları kaydetti: “Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page