top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Minik TEMA’lara doğa eğitimi

Ekolojik okul 12 oldu

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde bulunan miniklere doğa eğitimi verdi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde bulunan miniklere doğa eğitimi verdi.

Minik öğrencilere; ‘Toprak Dersem Çık’ ve ‘Sıfır Atık’ sunumu yapan Kocaman; “Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, meydana gelen atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan; ‘atık önleme yaklaşımı’ olarak tanımlanıyor. Bizler de okullarda  ekolojik okur yazar bir toplum yetiştirmek için öğrencilere Sıfır Atık eğitimi veriyoruz. Bunun yanında ‘Toprak Dersem Çık’ sunumu vererek yeryüzündeki yaşam için toprağın önemini anlatıyoruz. Yetiştirdiğimiz ve yediğimiz gıdalar, ahşap, tekstil ve yem gibi ürünler toprak sayesinde tedarik edilmektedir. Ayrıca, toprak temiz su, biyoçeşitliliğin desteklenmesi besin tuzlarının döngüsü ve iklim düzenlemesi için öneme sahip bir dizi ekosistem hizmeti sunmaktadır” dedi.

Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrenci ve öğretmenleri TEMA gönüllüsü olarak Lüleburgaz'da TEMA Ekolojik Okul sayısının 12 olduğu belirtildi.

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page