top of page

Mezar taşlarını ilk günkü gibi parlatıyor!

Lüleburgaz’da yaşayan Mezar Ustası Ahmet Cüneyt Yaman, kullandığı kimyasal ile mezarlıklarda oluşan yosunları ilk günkü temizlediğini belirtti. Yaman; “Mezarların üzerine püskürtme yöntemi ile yapılan çalışma ilk günküne yakın temizlikte oluyor. İsteğe göre kırık, dökük, tamir gerektiren yerleri varsa onları da yapıyoruz. Kullandığımız kimyasalın mezara hiçbir şekilde zararı yoktur çünkü biz mermerin üzerine uyguluyoruz”

Lüleburgaz’da yaşayan Mezar Ustası Ahmet Cüneyt Yaman, kullandığı kimyasal ile mezarlıklarda oluşan yosunları ilk günkü temizlediğini belirtti.

Yaman, mezarlık temizliğinin yanı sıra bakım, onarım, yeni mezar, düzenleme ve boyama işlemi de yapıyor.

İhtiyaç duyulması halinde Trakya’nın her yerine giderek mezarlık temizliğini yaptığını kaydeden Yaman, Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla mezarlık temizleme işlemine daha çok talep olduğunu kaydetti.

“KİMYASALIN MEZARA HİÇBİR ŞEKİLDE ZARARI YOKTUR”

Mezar yapıldıktan sonra ortalama 5 yıl içinde doğal olarak kirlendiğini belirten Yaman; “1980-1985 yılları arasında mermercilik yaptım ama bu işten kopmadık ve mezar taşı, düzenlenmesi yaptık. Kendi yakınlarımızdan da gördüğümüz için, yosun tutan mezarları temizleme yöntemini arıyordum. Çeşitli yöntemler denedim, bunun dışında kazıma yöntemini denedim yine olmadı. İstanbul’da bir kimyasal fabrikasında, bu yosunları temizleyen kimyasalı buldum. Mezarların üzerine püskürtme yöntemi ile yapılan çalışma ilk günküne yakın temizlikte oluyor. İsteğe göre kırık, dökük, tamir gerektiren yerleri varsa onları da yapıyoruz. Kullandığımız kimyasalın mezara hiçbir şekilde zararı yoktur çünkü biz mermerin üzerine uyguluyoruz. Ulaşılması halinde Trakya’nın her yerine gidip bu işlemi yapabiliriz.” dedi.

Yaman, detaylı bilgi almak için 0536 739 94 19 numaralı telefondan ve İnstagram üzerinden ‘mezar_bakim_temizlik’ adresinden kendilerine ulaşılabileceği kaydetti.

636 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page