Merkez ilçeye kadın aday!
- gorunumhaber

- 2 saat önce
- 1 dakikada okunur
Yeni Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı için Avukat Dilara Gürel adaylığını açıkladı. 12 Eylül’de sandığa gidecek olan partililer, yeni merkez ilçe başkanını belirleyecek.

Yeni Parti’de teşkilatlanma çalışmaları sürerken, Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı için Avukat Dilara Gürel adaylığını açıkladı. Gürel, 2 Eylül’de parti il ve ilçe merkezinde düzenlediği toplantıyla adaylık gerekçelerini ve hedeflerini partililerle paylaştı.
Siyasete CHP’de gençlik kollarında başlayan, ardından il yöneticiliği ve parti avukatlığı görevlerinde bulunan Gürel, Yeni Parti’nin merkez ilçe başkanlığına yeni bir anlayış ve enerji kazandırmak amacıyla aday olduğunu söyledi.
Kadınların siyasette yalnızca temsil edilen değil, yöneten ve liderlik eden konumda olması gerektiğini vurgulayan Gürel, güçlü ve liyakatli bir teşkilat oluşturmayı hedeflediğini belirtti.
Vatandaşla seçimden seçime değil, sürekli iç içe olacaklarını ifade eden Gürel; esnafın, gençlerin, kadınların, emekçilerin ve çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyacaklarını söyledi.
Atatürk’ün ilke ve devrimlerini siyasi anlayışlarının temelinde gördüklerini dile getiren Gürel, hukuk, adalet, laiklik, çağdaşlık, akıl ve bilimin öncelikleri olduğunu kaydetti. Kırklareli’nin doğal varlıklarının korunmasına da dikkat çeken Gürel, Istrancalar, ormanlar, su kaynakları ve tarım arazileri için mücadele edeceklerini ifade etti.
Gençlere siyasete aktif katılım çağrısında bulunan Gürel, gençlerin karar mekanizmalarında daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.
Yeni Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı seçimi 12 Eylül’de yapılacak. Gürel’in de yarışacağı seçimde üyeler yeni merkez ilçe başkanını belirleyecek.


