top of page

Lüleburgaz’ın romanları coştu!

Roman kültürünün renkli mirası Lüleburgaz’da meydanı doldurdu; kortej yürüyüşünden konserlere uzanan 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlamaları birlik ve coşku içinde gerçekleşti.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Lüleburgaz’da düzenlenen kutlamalar adeta bayram havasında geçti.

Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Lüleburgaz Kaymakamı Kemal Yıldız, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, etkinlikte sahne alacak ekipler ve sanatçıların İstanbul Caddesi boyunca gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Rengarenk kostümler giyen katılımcılar, davul ve zurna eşliğinde caddeyi boydan boya dolaşarak adeta görsel bir şölen sundu. Müziğin ritmine kapılan vatandaşlar da yürüyüşe alkışlarla eşlik ederken, birçok kişi o anları cep telefonlarıyla kayda aldı. Kortej boyunca oluşan kalabalık ve coşku, Roman kültürünün enerjisini kentin sokaklarına taşıdı.

Yürüyüşün ardından ekipler Belediye Meydanı’na geçerek program öncesinde dans gösterileri sergiledi. Protokol üyelerinin de danslara eşlik etmesiyle meydanda renkli ve samimi görüntüler oluştu. Etkinlik alanında müziğin hiç susmadığı anlarda vatandaşlar da oyunlara katılarak coşkuya ortak oldu. Program başlamadan önce protokol üyelerine, Roman kültürünün simgesi haline gelen çiçekler takdim edilmesi ise etkinliğe anlam katan detaylardan biri oldu.

Programda konuşan Kırklareli Lüleburgaz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Aygur, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Irk, dil, din, mezhep ayırmadan bu güzellikleri bize sunan Sayın Belediye Başkanımız Murat Gerenli’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Nice kutlamalarda bir arada olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Sedat Kum ise yaptığı konuşmada hem duygusal hem de gurur dolu sözler sarf etti.

Kum, “Aranızdan biri olarak bu kürsüden sizlere seslenmek benim için büyük bir onur. 2024 seçimlerinde belediye meclis üyesi olarak sizlerin sesi olmaktan gurur duyuyorum. Birincisini düzenlediğimiz 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlu olsun. Bu imkanı sağlayan ve her zaman yanımızda olan kıymetli başkanımız Murat Gerenli’ye teşekkür ediyorum. Nice 8 Nisanlara. Sizi Allah için çok seviyorum. İyi ki varız, iyi ki Romanız, iyi ki Lüleburgazlıyız” dedi.

“ROMAN KÜLTÜRÜ; NEŞEDİR, HAYATTIR”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de konuşmasında kentin birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekti. Gerenli, “Bir kenti sadece binalar büyütmez, bir kenti asıl büyüten içindeki insanların kalbidir. İşte bugün o kalbin attığı yerdeyiz. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle bir aradayız. Gününüz kutlu olsun. Roman kültürü; neşedir, hayattır, zorluklara rağmen dimdik durmanın ve acıyı müjdeye dönüştürmenin adıdır. Bu zenginlik Lüleburgaz’ın da önemli bir parçasıdır. Biz bu şehirde kimseyi ayırmıyoruz, ötekileştirmiyoruz. Bizim için herkes birdir. Lüleburgaz’da her şey sevgiyle başlar. Bugün sadece konser için değil, birliğimiz için toplandık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başlayan konser programı, geceye damga vurdu. Lüleburgaz’ın tanınmış isimlerinden Emre Övek, Mustafa Özden, Küçük Hasan, Olcay Korhan, Adnan Balta, Harun Lekesiz ve Ahmet Özden sahne alarak performanslarını sergiledi. Sanatçıların seslendirdiği parçalarla meydanda zaman zaman eğlenceli anlar yaşanırken, kimi zaman da duygusal şarkılarla izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

Gece sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Derya Aktan, etkinliğe katılım sağlayan sanatçılara plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte müzik, dans ve birlik mesajları bir araya gelirken, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü Lüleburgaz’da dolu dolu ve unutulmaz bir atmosferde kutlandı.

bottom of page