Lüleburgaz’dan Türkiye 6’ncılığı!
Lüleburgazlı Nazlı Çolak, Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda Master Bayanlar Bodyfitness +35 Yaş Açık Siklet kategorisinde 6’ncı olarak büyük bir başarıya imza attı.


Lüleburgaz’dan Türkiye şampiyonasına uzanan zorlu hazırlık sürecinin ardından podyuma çıkan Nazlı Çolak, elde ettiği dereceyle büyük gurur yaşadı.
Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası, 26-29 Ağustos 2026 tarihleri arasında İstanbul Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çolak, 27-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Master Bayanlar Bodyfitness +35 Yaş Açık Siklet kategorisinde 391 numaralı mayo ile mücadele ederek Türkiye 6’ncısı oldu.
“BAYILACAK GİBİ HİSSEDİYORDUM”
Yarışma öncesinde yoğun bir heyecan yaşadığını anlatan Çolak, podyuma çıkmadan önce yaşadığı duyguları şöyle anlattı:
“Yarışma günü çok mutluydum ama aşırı derecede heyecan vardı. ‘Nasıl olacak, derece alabilecek miyim, ya derece alamazsam, o kadar emek boşa gidecek’ diye çok korktum. Çok endişe ettim. Hocalarıma çaktırmadan bunları içimde çok yoğun yaşadım.”
Diyet sürecinin oldukça katı geçtiğini belirten Çolak, buna rağmen yarışma gününün beklediğinden çok daha güzel geçtiğini söyledi.
Podyuma çıkmadan önce heyecanını kontrol etmekte zorlandığını ifade eden Çolak, bir kadın hocasının desteğiyle nefes egzersizleri yaparak kendisini sakinleştirdiğini belirtti.
“Bayılacak gibi hissediyordum kendimi. Nefes egzersizi yaparak kontrol altına aldım. Sonra podyuma çıktım. O kadar şaşkındım ki ne yapacağımı bile unuttum.”
“SEN NAZLI HOCASIN BUNU YAPACAKSIN”
Çolak, podyuma çıkmadan önce kendisine sürekli telkin verdiğini belirterek, “Kendime sürekli ‘Sen Nazlı hocasın ve sen bodybuildingde güçlü bir kadınsın. Çok şeyler yaşadın, gördün. Bunu yapacaksın’ dedim. Dualar ettim. ‘Yaparsın sen Nazlı hoca’ dedim ve podyuma çıktım” ifadelerini kullandı.
Podyumda kendisini izleyen kalabalığı gördükçe heyecanının daha da arttığını anlatan Çolak, kalbinin yerinden çıkacak gibi olduğunu söyledi.
Yarışmanın ardından ilk anda dereceye giremeyeceğini düşündüğünü dile getiren Çolak, mayo numarası ve derecesi açıklandığında ise büyük bir mutluluk yaşadı.
“Sonra bikini numaram söylendi. Heyecandan bayılacaktım. Hele bir de 6’ncı olduğumu ve madalya aldığımı görünce kendimle çok onur ve gurur duydum. Hocalarımın yüzünü kara çıkarmadım.”
“LÜLEBURGAZ BİR KADIN BODYBUİLDİNG SPORCUSU ÇIKARDI”
Başarısının kendisi için yeni bir başlangıç olduğunu ifade eden Çolak, Lüleburgaz’ı bu branşta temsil etmeye devam edeceğini söyledi.
“Lüleburgaz bir kadın bodybuilding sporcusu çıkardı. Devamı gelecek inşallah. Ben çevrem sayesinde çok güçlüyüm.”
Çolak; Yıldıray, Suat, Mustafa, Ayşen, Esra, Burak ve Gülşen hocaları başta olmak üzere süreçte kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Bana verdiğiniz tüm destekler için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız canım hocalarım” ifadelerini kullandı.



