top of page

Lokma geleneği devam etti

ree
ree

Lüleburgaz Öğretmenevi’nde, Öğretmenler Günü kapsamında bu yıl da lokma ikramı yapıldı.

Kurum Müdürü Sönmez Doğan tarafından organize edilen etkinlik, Öğretmenevi’nin artık gelenekselleşen lokma dağıtımının 5. yılı oldu.

Doğan, bu geleneği sürdürmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Öğretmenlerimizin bir araya geldiği, sohbet ettiği, geçmişle bugün arasında köprü kurduğu bu ortam bizim için çok kıymetli” ifadelerini paylaştı.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem ile birlikte çok sayıda emekli ve görevdeki öğretmen katıldı.

Lokma ikramı sonrası bir araya gelen emekli öğretmenler, eski günlerin çalışma koşullarını ve mesleğin yıllar içindeki dönüşümünü kendi aralarında anlattı.

Kimi, soba yakılan soğuk sınıfları hatırlattı; kimi tebeşir tozu içindeki dersliklerden bugünün dijital ortamlarına geçişi değerlendirdi. Aralarında, “Nesiller değişiyor ama öğrencinin gözündeki merakı görmek hâlâ en büyük mutluluk” diyerek mesleğin özüne vurgu yapanlar oldu.

Etkinlik, hem geçmişle bugünün buluşmasına hem de öğretmenlik mesleğinin kuşaklar arası aktarımına sahne oldu.

Doğan, “Bu geleneği yaşatmak sadece bir ikram değil, öğretmenliğin ruhunu canlı tutmak” sözleriyle programı özetledi.

Yorumlar


bottom of page