top of page

LAL’de bilim fuarı!

“Hayata daha geniş açıdan bakmayı öğrendiler”

Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı açıldı. Toplam 73 öğrencinin teknoloji ve tasarım, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, astronomi, psikoloji, matematik, değerler eğitimi alanlarında 16 farklı bilimsel proje hazırladıkları belirtildi.




Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı düzenlendi.

9-10 Mayıs tarihleri arasında okulun spor salonunda yapılan bilim fuarında 73 öğrencinin yıl boyunca hazırladığı toplam 16 proje sergilendi.

TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarının açılışına Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Anadolu Lisesi Müdürü Tarkan Varyemez ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Yüce ve beraberindekiler kurdele kesiminin ardından öğrencilerin hazırladığı projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında ve yapım süreci hakkında bilgi aldı.

16 PROJE HAZIRLANDI

Öğrencilerin, teknoloji ve tasarım, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, astronomi, psikoloji, matematik, değerler eğitimi alanlarında proje hazırladıkları belirtildi.

Lüleburgaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler arasında; ‘Ritim Engel Tanımaz Projesi’, ‘Matematiğin Müzikle İlişkisi Projesi’, ‘3/4’ümüz Projesi’, ‘Kolera Salgını Projesi’, ‘Arcadiopolis’ten Günümüz Lüleburgaz’ına Projesi’, ‘Ergenlik Dönemi ve Aile İçi İletişim Projesi’, ‘Aile İçi İletişim Projesi’, ‘Kitap Okuma Alışkanlıklarının Geliştirilmesi Projesi’, ‘Değişen Yıldız Türlerinin Keşfi Projesi’, ‘Dizelerden Notalara Unutulmaz Şarkılara Dönüşmüş Bestelenmiş Şiirler Projesi’, ‘Chatgbt’nin Şiirlerinin Sanatsal Değeri: Lise Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma Projesi’, ‘Ahmet Rasim’in eserleri Üzerinden Türk Mutfağı Sözlüğü Projesi’, ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Doğaya Verdiği Zarar Konusunda Toplum Bilinçlendirme Projesi’, ‘Geçmişten Geleceğe Uzanan Kültür Evrenimiz Projesi’, ‘Soyut Duyguların Somut Şekillere Dönüşümü Projesi’ ve Mobil Trafik Asistanı (TAlex) Projesi yer aldı.

Bilim Fuarının Koordinatörlüğünü Lüleburgaz Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Nurhayat Kabak yaparken, projelerde öğretmenler Aslı Taşkın, Vahit Atay, Tuba Tunca, Ahu İncirci Öçalan, Fatih Bayar, Yavuz Yılmaz, Neslihan Çınar, Arife Çolakerol, Esma Keser ve Sinem Yavuz Şenel yer aldı.

Bilim Fuarı Koordinatörü Nurhayat Kabak; “Öğrencilerimizin yapmış olduğu projeler akademik ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sundular. Öğrencilerimiz projeleri hazırlarken sorumluluk bilinci gelişti aynı zamanda el becerileri ve zihinsel becerileri gelişim sağladı. Hayata daha geniş açıdan bakmayı öğrendiler.  Araştırmaları yaparken bilinçlenmelerinin ve farkındalığının geliştiğini gördük. Öğrencilerimiz projede görev almaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Tamamı ile sorunları çözme ve zihinlerini geliştirmeye yönelik bir çalışma oldu. Öğrencilerimiz önce, projelerinin tasarımlarını yaptı, ardından nasıl geliştirecekleri ve somut hale getirecekleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Son olarak uygulama ile hayata geçirdiler. Emeklerinden dolayı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilim Fuarı bugün de ziyaret edilebilecek.

163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page