top of page
Yazarın fotoğrafıNecati KAYHAN

LÜLEBURGAZ VETERANLAR GALİP

LÜLEBURGAZ VETERANLAR GALİP

Trakya Veteran Futbol turnuvasının oynanan maçlarla bu hafta sonunda sona erecek.

Daha sonra iki gruptan oluşan takımlar birbirleriyle eleme usulü ile maçlarını yapacaklar. Yenilen elenecek.

A grubu birinci bitiren takım, B grubunun en altında bulunan takım arasında oynanacak maçta yenilen elenecek.

A grubu ikincisi, B grubunun sondan ikinci ile oynayacak ve yenilen elenecek.

A grubunun üçüncüsü B grubunun sondan üçüncü ile,

A grubunun dördüncüsü B grubunun sondan dördüncüsü ile,

A grubunun beşincisi B grubunun sondan beşincisi ile,

A grubunun altıncısı B grubunun sondan altıncısı ile.

+++++++++++++++++++++++++

Yenilen takımlar elendikten sonra yenenler arasında maçlar devam edecek. Finale kalan iki grubun galipleri arasında final maçı yapıldıktan sonra şampiyon belli olacak.

Maçların hangi tarihlerde yapılacağı ve hangi sahalarda yapılacağı en yakın zamanda belli olacak.

+++

Geçtiğimiz Pazar günü İstasyon sahasında Lüleburgaz Veteran Futbol Takımı’mız Lüleburgaz’ın Akademi Veteran Futbol Takımı ile oynadığımız gruptaki son maçımızda güzel bir oyundan sonra 7-1 gibi açık farkla maçı kazandık.

Bundan evvel ki maçımızı da Babaeski veteranları da 2-1 yenerek güzel bir yere yerleştik.

 

LÜLEBURGAZSPOR YİNE YENİLDİ

Bir zamanlar Trakya’nın yenilmeyen takımı Lüleburgazspor, Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı Türkiye Kupası’ndan eleyen, Türkiye’nin hiç yenilmeyen takımı Lüleburgazspor.

Stadımızı ağzına kadar seyirci ile dolduran  taraftarlar, neredesiniz? Yazık! Çok yazık! 150 bin nüfusu olan Lüleburgaz!

BAL liginde tutunamayacak duruma düştü. Utanmıyor musunuz?

Türkiye’nin her yerinde konuşulan, seyretmeye doyulmayan Lüleburgaz nerede?

Şimdi oturun, ellerinizi dizlerinize vurun! Biz takımımızı canlı tutamadık, yardım edemedik. Futbolun ‘f’sini bilmeyen sözde yöneticiler utanın.

43 yıllık Türkiye’ye nam salmış, Avrupa gazeteleri Türkiye Kupası’nda elediğimiz Fenerbahçe, Beşiktaş, için yazılanları gidin okuyun LYFA’da müzede.

Fotoğraflara bakın ve binlerce defa pişmanlık duyun.

Sokakta, cadde de eski futbolcuları görenler Ah Necati, Ah Aydın, Ah Kaptan Naci, Ah Müjdat, Ah Soner, Ah, Fikret, Ah! Neredesiniz diye üzüntülerini belirtiyorlar.

Koskoca Lüleburgazpor’a yatma-yemek salonu- mutfak- dinlenme salonu yapamadık.

Bence en büyük hatamız işte buydu!

++++++++++++

Aslında en büyük hata ise Teknik Direktör İlker Tolon’du. Lüleburgazspor’a İlker Tolon, gelince epey havalıydı. Ben ve Aliahmet ikinci ligde o libero, ben de stoper oynuyorduk. Çokta iyi oynuyorduk. O yıl ikinci ligde sadece koca yıl 14-16 arasında kafa ile gol yedik.  İlker Tolon gelince yüzümüze bile bakmadı. Oysa ben ve İlker Tolon aynı takımda yani Yeşilovaspor’da oynuyorduk.

Kepekçi Kaleci Erol Tufan, bize yapılan bu hareketi hazmedemedi ve futbolu bıraktı.

Sezon açtılar; ben, Erol, Aliahmet takımda yokuz. İlker Tolon’un bize bir oyunuydu.

Ben Ahmetbey Güvenspor’a, Aliahmet ise Muratlıspor’a gittik. Kızdık mı? Ben ve Aliahmet, 26 yaşındaydık. Ve en iyi oynayarak sezonu bitirmiştik.

Bizim yerimizi hiçbir futbolcu kapatamadı. Ve küme düştük. Daha sonra bir-iki yıl sonra ben Emrullah Efendi Ortaokulu’nun bahçesinde çocuklara hentbol, basketbol çalıştırırken yanıma geldi.

Necati, ben içkiye bıraktım, Lüleburgazspor’a aldırırsan sen aldırırsın.

Tamam dedim yöneticilere sorayım haber getiririm.

Yöneticiler inandı bana.

Bizim yerimize bolu ve Balıkesir’den sakat olan iki stoper getirdi.

Balıkesir’den gelen arkadaşımız hazırlık maçlarında gol kralı oldu. Ama golleri rakibin kalesine değil, her maçta kendi kalesine atıp durdu. Böylece gol kralı oldu bu arkadaş.

ALPULLUSPOR 8 KASIM STADINDA

Kırklareli ilinin en eski futbol takımıdır Alpulluspor. 1960-2024 futbol sezonlarında Trakya amatör takımları iyi güzel ve seyredenlere zevk veren bir takımları vardı. Ki Kırklareli’de galibiyetlerin abonesiydi…

Belki de Trakya’da düzenli olarak hafta içinde dört antrenman yapan hemen hemen tek takımdı.

Hiç unutmam Alpullu’da Şekerspor’a karşı defalarca maç yaptık. İlk devre onlarla başa baş mücadele ederdik ama futbol topu deri ve çok ağırdı. İkinci devrede pilimiz biterdi. Saha çamur onlara saha, top, antrenman avantaj kazandırıyordu.

Şekerspor’u Alpullu’da yenmek çok zordu. Maçlarda futbolun tüm avantajları onların lehineydi.

Gerçi tüm takımların mücadelesi maçın bazı saatlerinde zaman zaman daha iyi oynuyorlardı ama bu uğraş onların bir türlü maçı kazanmalarına yetmiyordu.

Zamanla Şelerspor’un pili bitti. Futbolcuların çoğu fazla olunca maddi konularda zorluk çekmeye başladı. Şunu da belirteyim Şekerspor’un güreş takımı da vardı. Onların futbolcularla beraber olunca maddi konularda zora düştü ve spor giderleri gereğinden fazla artmaya başlayınca işler bocaladı.

+++++++++++++++++++

Ama duyduğuma göre Alpulluspor’un tekrar başarılı yıllara dönme arzusu onların tekrar eski günlere dönmenin bir arzu-eskiye hasret-hiç olmazsa Pazar günü yapılacak maçlarda Alpullu eski kalabalık bir dost göre bilme ve Alpulluspor’un başarılarına ortak olma hasretini sonlandırmasına vesile olacaktır.

Temennimiz odur ki; Alpulluspor’un eski güzel başarılı günlerine dönme arzusu…

Alpulluspor bu Pazar günü Çakıllıspor ile saat 14.00’da 8 Kasım Stadında şampiyonluk maçına çıkacak. Hangi takım galip gelirse Süper Amatör ligine çıkacak.

Pazar günü saat 16.00’da ise Lüleburgaz Veteranlar Bulgaristan Svilengrad dostluk maçı yapacak.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page