top of page

“Lüleburgaz kararı bekliyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında konuşan Başkan Ali Can; “Lüleburgaz için yöntemin ne olacağını inşallah bu hafta içerisinde öğreneceğiz. Kırklareli’de Lüleburgaz dışında bütün her yerde sandık istedik ve sandık geldi. Birileri istiyor, birileri imza atıyor diye bunlar olmuyor. Bunlar il ve ilçe örgütünün birlikte vermiş olduğu mücadele ile oluyor. Kimse kendine pay çıkarsın, şov yapsın diye biz örgütü yönetmiyoruz.” dedi.

24 saate 12 şehit verilmesi ile terörü lanetleyen Can; “Teröre lanet olsun diyoruz. 24 saatte 12 şehit, sanki hiçbir şey ifade etmiyormuş gibi. Arabistan Kralı ölüyor ülkemizde yas ilan ediliyor, fakat 12 tane şehit veriyoruz tık yok” diye konuştu.


CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 25 Aralık günü parti binasında gerçekleşti.

İlçe Başkanı Ali Can, başkanlığında yapılan toplantı da gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantı da başta geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden 12 şehit olmak üzere, İsmet İnönü’nün vefat yıl dönümü, Menemen olaylarında şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölüm yıl dönümü, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Can, partililere Mustafa Fehmi Kubilay ve İsmet İnönü’nün hayatı hakkında kısa bir metin okudu.

Başkan Ali Can, Lüleburgaz için ön seçim konusunun belli olmadığını söyledi.

“İNŞALLAH LÜLEBURGAZ’DA DA SANDIK GELİR HEPİMİZ RAHATLARIZ”

Can, Lüleburgaz’da ön seçim ile ilgili bilgi kirliliği olduğunu ve kararın bu hafta açıklanmasını beklediklerini belirtti.

Can; “Biz ilçe seçimlerinde, il seçimlerinde ne dediysek genel de ona uymaya çalışılıyoruz. Kırklareli’de Lüleburgaz dışında bütün her yerde sandık istedik ve sandık geldi. Birileri istiyor, birileri imza atıyor diye bunlar olmuyor. Bunlar il ve ilçe örgütünün birlikte vermiş olduğu mücadele ile oluyor. Kimse kendine pay çıkarsın, şov yapsın diye biz örgütü yönetmiyoruz. Biz örgütün istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Sizlerin isteğinizi sonuna kadar savunacağız. Lüleburgaz halkı ne istiyorsa onu yapmaya hazırız. Lüleburgaz için yöntemin ne olacağını inşallah bu hafta içerisinde öğreneceğiz. Bunun için kafamızda soru işareti olmasın. Şuan genel merkezden bize herhangi bir sonuç gelmedi. İnşallah Lüleburgaz’da da sandık gelir hepimiz rahatlarız. Üyelerimizin, sizlerin verdiği oylarla görmek istediğiniz belediye başkanını sizler seçersiniz” dedi.

“ONLAR ÖZEL ŞİRKETLERİN VE DİĞER SİYASİ PARTİLERİN YAPTIRMIŞ OLDUĞU ANKETLERDİR”

Can, partisinin anket yapmadığını da söyledi.

Son günlerde Lüleburgaz’da anket yapıldığı söylentisi hakkında konuşan Can; “Anketler özel şirketler tarafından yapılıyor. Hatta belediye başkanımız bu konu ile ilgili de bir açıklama yaptı. Genel merkezimizin memnuniyet anketini vatandaşın anlattığı gibi sorular soracağını tahmin etmiyorum. Onlar özel şirketlerin ve diğer siyasi partilerin yaptırmış olduğu anketlerdir. Eğer genel merkezden yani 312 numaralı telefondan gelen bir telefon olmadığı müddetçe itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verdi.

“ARABİSTAN KRALI ÖLÜYOR ÜLKEMİZDE YAS İLAN EDİLİYOR, FAKAT 12 TANE ŞEHİT VERİYORUZ TIK YOK.”

Şehitler hakkında konuşan Can; “Geçtiğimiz günlerde 24 saatte 12 tane evladımızı, mehmetçiğimizi şehit verdik. Çok üzücü bir durum. Terörü nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu terörün de bitmesi için neler gerekiyorsa partimiz ve ülkemiz adına yapmaya hazırız. Ben şehitlerimizle ilgili ve geçtiğimiz 23 Aralık günü devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve ülkemizin ulusal Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadele veren ilk başbakanımız, ikinci genel başkanımız İsmet İnönü’yü de buradan yad ediyorum. Hain saldırı da şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Teröre lanet olsun diyoruz. 24 saatte 12 şehit, sanki hiçbir şey ifade etmiyormuş gibi. Arabistan Kralı ölüyor ülkemizde yas ilan ediliyor, fakat 12 tane şehit veriyoruz tık yok. Herkes ayrı ayrı önerge veriyor. Ve TRT gibi devlet kurumu müzik yayınını kesme gereği duymuyor. Onun için ben ilçe başkanı olarak mecliste ki bu tutumu ve TRT’yi müzik yayınını kesmediği için kınıyorum. Bundan sonra da inşallah da şehit vermeyiz ve böyle üzücü durumlar ile karşılaşmayız” dedi.

2024 yılı asgari ücreti hakkında konuşan Can; “Gündemimizde asgari ücrette var. Biz asgari ücret istemiyoruz insanca yaşayacak ücret istiyoruz. Bu mücadelemiz devam edecektir. Bu ekonomik mücadele de partimizin mecliste vermiş olduğu mücadelesi gözle görülüyor. Fakat yandaş kanallar bunları vermiyorlar. Sadece birkaç tane kanalda görebiliyoruz. Bizlerde bunların destekçisi ve takipçisi olacağız” dedi.

912 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page