top of page

Lüleburgaz’dan ‘Dünya Ligi’ne!

“Klimexs’in başarı öyküsü”

Haber Merkezi

1998 yılında tamamı yerli ve milli bir sermaye ile kurulan ve iklimlendirme sektörünün öncü Pano Kliması üreticilerinden biri haline gelen Klimexs, bugün gelişmiş müşteri ağı, profesyonel kadrosu ve 50’yi aşkın ülkeye ihracatı ile sektöre yön veren bir firma haline geldi.

Lüleburgaz’da yeni sanayi bölgesinde, yüzde yüzü yerli sermaye ve yerli imalat prensibiyle, geniş bir ürün yelpazesinde üretime devam eden Klimexs, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen 8. dönem TOBB ‘’Türkiye 100’’ listesine girerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girdi.

TOBB’dan elde edilen bilgilere göre bu 100 şirket; 2019-2021 yılları döneminde % 569 büyüdü. Şirketlerin yaş ortalaması 13.2 yıl, bu şirketlerin yöneticilerinin yaş ortalaması ise 46 olarak kaydedildi. Şirketlerin ciro artışının Türkiye’nin milli gelir artışının 8 kat üzerinde olduğu belirtildi.

“BAŞARININ MİMARI ÇOTUK KARDEŞLER”

Bu başarının mimarları arasında tanıdık bir isim de bulunuyor. Son yıllarda katıldığı sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça bahsettiren, TOBB Kırklareli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Recep Çotuk ve TOBB Kırklareli Genç Girişimciler Kurulu üyesi Burak Çotuk.

TOBB İkiz Kuleler’ de yapılan TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’nde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri olma ödülü T.C Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık tarafından Klimexs Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Çotuk ve Burak Çotuk’a teslim edildi.

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Klimexs Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çotuk, “Öncelikle yerli ve milli sermayenin yurt dışı ile entegre olması yolunda büyük emekler sarf eden ve yürüttüğü muazzam çalışmalar ile ardın sıra gerçekleşen ihracat rekorlarının mimarlarından bir olan T.C Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat’a, Türkiye Ekonomisinin kalkınması noktasında ciddi çalışmalara imza atan, yerli ve milli sermayenin yanı sıra ticaret ve sanayinin ülkemizin genel menfaatlerine uygun bir şekilde gelişmesi noktasında azami gayretleri ile her birimize örnek olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na, İlimiz Kırklareli de mesleki faaliyetlerimizin kolaylaşması, Türkiye ekonomisinin büyüme hedefleri çerçevesinde bölgemizin de bu büyüme mücadelesine entegre olabilmesi adına oda üyeleri ve mensupları arasında ki koordinasyonu en iyi şekilde sağlayan ve ilimizin bir üretim üssü olması için mücadele eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık’a, özellikle bugünlere gelmemizde emekleri olan tüm çalışma arkadaşlarımıza, iş ortaklarımıza ve hemşehrilerimize en kalbi duygular ile şükranlarımı sunuyor, hürmet ve muhabbetlerimi iletiyorum.” dedi.


“İNSANLARIMIZA YATIRIM YAPMAYI ADETA BİR VAZİFE OLARAK BENİMSİYORUZ”

Sorumluklarımızın başında ise bölgemize ve ülkemize faydalı olma amacı bulunuyor diyen Çotuk konuşmasına şöyle devam etti:

“Klimexs olarak ‘Yerli üretim Milli Marka’ mottosu ile çıktığımız bu yolda 2024 yılının başında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri olmanın sevinci içerisindeyiz. Şirketimiz adına aldığımız bu ödül; uzun yıllara dayanan tecrübemiz ve sürekli kendini güncelleme ve yenilemeyi esas alan anlayışımızın adeta bir yansıması olan AR-GE çalışmalarımızın ulaştığı noktayı göstermesi bakımından oldukça önemlidir. Ülkemizin ve bölgemizin üretim ve istihdamına katkı sağlamak bir yana, Türkiye’nin üretimi ve ihracatında küresel oyunculardan biri haline gelmemiz aslında bize daha büyük hedefler ve sorumluluklar yüklüyor.

Sorumluklarımızın başında ise bölgemize ve ülkemize faydalı olma amacı bulunuyor. Özellikle üretimimizi arttırarak, bölgemizde istihdam sayımızı yükselterek insanımıza faydalı olmak ve bölgemizin ülke ekonomisine katkısını arttırmak en öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu hedeflerimiz içerisinde de şirket olarak; sermayeye değil insanlarımıza yatırım yapmayı adeta bir vazife olarak benimsiyoruz.

Daha çok üretimin daha çok istihdam getireceğini biliyoruz. Bugün şirketimize tevdi edilen bu ödül ile birlikte yatırımcılarımıza bölgemizin potansiyeli ile ilgili önemli bir mesaj verdiğimizin inancını taşıyoruz. Hiç şüphesiz Klimexs’in aldığı bu ödül, şirketimizin başarısının yanında bölgemizin, ilimizin ve özellikle Lüleburgaz’ımızın en önemli tanıtım faaliyetlerinden biri olarak tarihe geçmiştir.

Türk ekonomisinin, Türkiye Yüzyılı hedefleri kapsamında büyümesine katkı sağlamak ve ihracat faaliyetlerimizi arttırmak için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. 50’yi aşkın ülkede yerli üretim milli markamız olan Klimexs ile ülkemizin bayrağını dalgalandırıyoruz. Ama biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz. AR-GE ve inovasyon faaliyetlerimizi arttırarak ihracat kapasitemizi yükselteceğiz.

‘İki günü eşit olan ziyandadır’ şiarı ile durmayacak, çalışacağız.  Ülkemizi bulunduğumuz her alanda temsil edeceğiz. Bölgemize ve insanımıza maksimum faydayı sağlayacak ve hep birlikte büyüyeceğiz.”

 

 

 

 

 

523 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page