top of page

Lüleburgaz’da deprem alarmı!

Olası depremi canlandırdılar

Lüleburgaz’da ilçe çapında geniş kapsamlı olası İstanbul depremine karşı tatbikat yapıldı.

UMKE, AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü koordinesinde olası İstanbul depremi tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatın ana alanı Lüleburgaz Devlet Hastanesi oldu. Senaryo gereği İstanbul’dan nakledilen hastalar, ilçe hastanelerinde bulunan bazı vakalar ve çevredeki yaralılar Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne kendi imkânları veya 112 ekipleri ile getirildiler.

Bunun yanı sıra metruk halde bulunan eski Kepirtepe Lisesi enkaz alanı olarak belirlendi ve UMKE ile AFAD ekipleri burada yaralıları kurtarıp müdahalede bulundu.

AFAD ekiplerinin enkazdan çıkardığı yaralılara UMKE ekipleri müdahale ederken, ardından 112 ekipleri enkazdan kurtarılan yaralıyı alarak Lüleburgaz Devlet Hastanesine götürdü.

Yine senaryo gereği ilçedeki bir özel hastane riskli bina olarak baz alındı ve hastaneden hastalar AFAD ve sağlık ekipleri ile birlikte devlet hastanesine sevk edildiler.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde senaryo gereği mor kod verilerek kurum alarm durumuna getirildi.

Acil önüne kurulan Triaj alanında ilk tanısı konulan yaralılar durumlarına göre hastane içerisindeki farklı alanlara yönlendirildiler.

Emniyet güçleri geliş gidiş güzergâhlarında ve tatbikat alanlarında hazır bulunarak kontrollü ve güvenli ortamın oluşmasını sağladı.

Tatbikata yakın çevreden Trakya Afet Gönüllüleri ve Bursa Arama Kurtarma gibi acil durum-arama kurtarma ekipleri de destek verdiler.

Tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.



562 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page