top of page

Lüleburgaz’da 102 davulcu görev yapacak

Lüleburgaz’da Ramazan ayında kaç davulcunun görev yapacağı belli oldu.




Lüleburgaz’da Ramazan ayında kaç davulcunun kaç mahallede görev yapacağı belli oldu. 21 mahallede 102 davulcunun görev alacağı Ramazan ayında tokmaklar ilk kez 28 Şubat Cuma akşamı 17.00’da vurulacak.

Ramazan ayı boyunca davulların gece 03.30’da çalmaya başlayacağını belirten Lüleburgaz Müzisyenler Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gürler, 03.30’dan önce bir davul sesi duyulduğu takdirde vatandaşların emniyet ekiplerine ihbarda bulunabileceğini belirtti.

Görevli 102 davulcunun yaka kartları ile görev yapacağını da belirten Gürler, vatandaşların bahşiş almaya gelen davulcuların yaka kartlarını kontrol edebileceğini, yalnızca yaka kartı olanlara bahşiş verebilecekleri bilgisini de verdi.

“LÜTFEN HOŞGÖRÜ İLE KARŞILASINLAR”

Vatandaşların davulcuları hoşgörü ile karşılaması gerektiğini belirten Lüleburgaz Müzisyenler Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gürler; “Şehrimizde derneğimize bağlı 102 davulcumuz, 21 mahallede görev yapacak. Davulcularımız yılın 11 ayı boyunca Ramazan ayını bekliyorlar ve geçimlerini buradan sağlıyorlar. Vatandaşlardan kendilerine hoşgörülü olmasını rica ediyoruz.

Vatandaşlarımızı ziyaret eden davulcularda görevli olduklarına dair yaka kartları bulunacak. Vatandaşlarımız davulculara yaka kartlarının olup olmadığını sormakta serbestler. Davulcu yaka kartını göstermezse bu görevli olmadığı anlamına gelir ve bu durumda vatandaşlarımızın bahşişte vermemesi gerekiyor.

Ayrıca vatandaşlarımızdan davulculara karşı hoşgörülü olmalarını rica ediyoruz. 11 ay boyunca Ramazan ayını bekliyor davulcu arkadaşlarımız ve bu işten ekmek yiyorlar” dedi.

“03.30’DAN ÖNCE DAVUL ÇALINMAYACAK”

Sözlerine devam eden Gürler; “Davulcularımız ilk olarak 28 Şubat Cuma akşamı saat 17.00’da davulla birlikte gezmeye başlayacaklar. Bunun amacı görevli oldukları mahallelerde vatandaşları o geceden itibaren uyandıracaklarını bildirmenin yanında ilk bahşişleri toplamak.

Bunun ardından da gece 03.30’da davullarımız çalmaya başlayacak. Bu saatten önce bir davul sesi duyulması halinde vatandaşlarımız emniyet ekiplerine gönül rahatlığı ile durumu bildirebilir. Ek olarak görevli olduğu mahallesi büyük olan arkadaşlarımız bayramda da bahşiş toplamaya çıkabilirler.

Ayın 15’inde davulcularımız bahşiş toplamak için tekrardan gezecekler ve ayın son gününde son kez bahşiş için gezecekler. Tekrardan altını çiziyorum; vatandaşlar bahşiş isteyen davulcular yaka kartlarını sorabilir ve yaka kartı olmayan davulculara bahşiş vermeyebilir” ifadelerini kullandı.

Comments


bottom of page