top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Lüleburgaz’a 100 milyonluk yatırım!

Lüleburgaz’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan Lüleburgaz Sağlık Komplesi’nin temel atma töreni ile Lüleburgaz 70. Yıl Cumhuriyet 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı töreni gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, yaptığı konuşmalarda iki tesis için yaklaşık 120 milyon TL yatırım yapıldığını belirtti.

Lüleburgaz’da, Lüleburgaz Sağlık Kompleksi’nin temel atma töreni düzenlenirken, 70. Yıl cumhuriyet 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

Hürriyet Mahallesi Güven Sokak’ta bulunan aile sağlığı merkezi geçen haftalarda yıkılmıştı.

11 Mart günü düzenlenen Lüleburgaz Sağlık Kompleksi Temel Atma Töreni’ne Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Önder Porsuk, il ve ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

100 MİLYON TL’LİK SAĞLIK KOMPLEKSİ!

İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, komplekste toplam 4 bin 220 metrekarelik kapalı alanlı, zemin, bir normal katlı, 8 aile hekimliği, sağlıklı hayat merkezi, iki 112 istasyonunun yapılması planlandığını ve toplam bedelinin 89 milyon 750 bin TL olduğunu, içinde ki teknik cihaz ve ekipmanlarla yaklaşık 100 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirtti.

Cerit, binada 20 araçlı kapalı otopark, depo, arşiv, sığınak, aile sağlığı merkezinde muayene odaları, tıbbi müdahale odaları, gebe odası, çocuk aşı izlem odaları, bebek odası, eğitim odası, mutfak, sağlıklı hayat merkezinde röntgen odası, KETEM, üreme sağlığı odası, sosyal çalışmacı odası, çocuk gelişimci odası, sigarayı bırakma polikliniği, psikolog odası, ağız ve diş sağlığı birimi, diyetisyen, fizyoterapist ve ergoterapist için odalar, kadın ve erkek spor salonları, 112 istasyonunda da bir asil bir de yedek olmak üzere 2 ambulans, 6 adet personel dinlenme odası ve 2 mutfak, oksijen tüpü deposu, atık deposu, sistem odası şeklinde projelendirildiğini kaydetti.

Cerit yaptığı konuşmada; “Gerçekten koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri adına ilçemiz ve ilimiz için özel ve faydalı, vatandaşlarımızın ayağına gelen bir hizmet olmuştur. İlimiz sağlık yatırımları için desteklerinden dolayı Sağlık Bakanlığı’mıza, sayın Valimiz Birol Ekici’ye, sayın Vekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’a, il özel idaremize ve ekibine, meclis üyelerine, burada hizmet verecek olan bütün personelimize teşekkür ediyorum. Lüleburgaz Sağlık Kompleksi binamızın, Lüleburgaz’a, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici; “Burada temelini attığımız sağlık kompleksi gerçekten büyük bir tesis. Hürriyet Mahallesi’ne de çok önemli değer katacağına inanıyorum. Sağlık hizmeti artık, çok acil talep ediliyor. Bu mahalleye o kadar değer katacak ki, bu mahallede ki insanların sağlığına, huzuruna, refahına, mutluluğuna son derece iyi etki de bulunacak bir tesisin hayırlı bir şekilde temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. En kısa şekilde inşaatın bitmesini temenni ediyoruz. Tesisimizin şehrimize, ülkemize, milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir müjdeyi buradan vermek istiyorum. Ayın 27’sinde de Merkez’de 250 yataklı hastanemizin ihalesi yapılacak. Onu da en kısa sürede bitirip Kırklarelililerin ve milletimizin hizmetine sunacağız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, alanda bulunan herkesin katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

70. YIL CUMHURİYET 1 NOLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Kırklareli Valisi Birol Ekici ve beraberindekiler, Lüleburgaz Sağlık Kompleksi’nin temel atma töreninden sonra Lüleburgaz 70. Yıl Cumhuriyet 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı.

70. yıl Cumhuriyet 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hürriyet Mahallesi Murat Hüdavendigar Caddesi adresinde (eski Verem Savaş Dispanseri) açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezi hakkında konuşan Cerit; “Yaklaşık 2 sene kadar burada hizmet edecekler, daha sonra burayı başka arkadaşlar devir alacak. Yaklaşık 378 metrekare kapalı oturum alanlı, 682 metrekare kapalı alanlı, zemin + bir normal katlı, 8 hekimin hizmet sunacağı şekilde projelendirilen binamız yaklaşık 1 aydır hizmet veriyor. 16 milyon 543 bin TL Sağlık Bakanlığı’mızın bütçesinden buraya bir bütçe ayrılmıştı. Özel idaremiz tarafından teknik kontrollüğü yapılmıştı. İçerinde 8 muayene odası, 2 tıbbi müdahale odası, ancak şuan da 4 hekim arkadaşımız görev yapmakta. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Lüleburgaz’a hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici; “Biz en değerli insanlarımızı sağlık kesimine veriyoruz, üniversite sınavında en başarılı olanlar sağlık sektörüne ayrılıyor. Benim meslektaşlarım bilir, ambulansımız olurdu mazot koyamazdık, yeterince hastalarımızı ısıtamazdık sıkıntı çekerdik, kömürümüz yetmezdi, odunumuz gelmezdi, o günlerden mahalle arasında 8 hekimli, aile sağlığı merkezini kurmak bize nasip oldu. Bunun için başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere, Sağlık Bakanı’mıza minnetlerimizi, şükranlarımızı arz ediyorum. Bu tesisin bu mahalleye değer katmasını, mahallelinin sağlığına, huzuruna ve mutluluğuna çok değerli katkılarda bulanacağına yürekten inanıyorum. Tesisimizin milletimize, mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, aile sağlığı merkezi hizmete açıldı.

1.456 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page