top of page

Lüleburgaz’ın motifleri sergilenecek!

“Lüleburgaz tarihinde bu motifler daha önce hiç çalışılmamış”

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Edirnekari kursiyerleri tarafından 24 Mayıs günü Sokullu Külliyesi Çifte Hamam Belediye Meclis Fuaye Alanı’nda “Lüleburgaz Motifleri Sergisi” düzenlenecek.

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Edirnekari (ahşap süsleme sanatı) kursiyerleri tarafından Lüleburgaz Motifleri Sergisi düzenlenecek.

Serginin açılışı 24 Mayıs günü Sokullu Külliyesi Çifte Hamam Belediye Meclis Fuaye Alanı’nda (meclis toplantı salonu) saat 16:00’da yapılacak ve sergi 31 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Lüleburgaz Motifleri Sergisi’nde yaklaşık 30 eser bulunurken sergiye Cemile Mil, Emel Topuksal, Ferda Akın, Hayriye Ömür Oruç, Nilgün Dayıoğlu, Özge Öge Solmaz, Sevdiye Cesur, Şeyma Durmuş, Şengül Saltık, Yılçağ Meriç, Zübeyde Köybaşı ve Deniz Can Saltık’ın katkıda bulunduğu ve eserlerinin sergileneceği aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Yaşar Saltık, Edirnekari kursiyerlerinin 1 yıldan fazla süre Lüleburgaz’ın tarihi eserlerini Edirnekari sanatı ile işlediklerini söyledi ve herkesi sergi açılışına davet ettiğini belirtti.

Saltık, Lüleburgaz Motifleri Sergisi için Sokollu Mehmet Paşa Cami kubbesi, şadırvanı ve arşivden çıkarılan eserler ile Kadıali Cami’nin kubbesinin çalışıldığını ayrıca Çeşme Meydanı’nda bulunan çeşmeden esinlenerek eserlerin yapıldığını söyledi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MOTİFLER SERGİLENECEK!

Serginin 1 hafta boyunca vatandaşların beğenisine sunulacağını belirten Saltık; “Lüleburgaz’ın zengin tarihi mirasından derlenen desenleri, Edirnekari tekniğiyle ölümsüzleştirdik. 1 yıl boyunca uzun uğraşlar verdiğimiz eserlerimizi Lüleburgaz halkının beğenisine sunuyoruz. Sergimiz, geçmişten günümüze uzanan bu büyülü mirası gelecek nesillere aktarmayı hedeflerken, unutulmaya yüz tutmuş motifleri canlandırarak kültürel bir farkındalık uyandırmayı amaçlıyor. Farkındalık yaratması amacıyla insanlarımızın bugüne kadar hiç fark etmedikleri çalışmaları, motifleri ve desenleri göz zevkine uygun hale getirerek sunum halinde hazırladık. Sergimizin ilgi çekeceğini ve beğenileceğini umuyoruz. Lüleburgaz tarihinde bu motifler daha önce hiç çalışılmamış. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Konak’a, Sokollu Mehmet Paşa Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu’na ve eserlerimizin fotoğraflarını çekerek bize çok büyük katkıda bulunan ve aramızdan ayrıldığı için Lüleburgaz Fotoğraf Kulübü Başkanı Ahmet Bozkurt’a ve tüm kursiyerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tüm Lüleburgaz halkını sergimize bekliyoruz” dedi.

267 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page