top of page

Lüleburgaz’ın motifleri bu sergide!

“30 eser sergileniyor”

Lüleburgaz’ın motif mirasının sergilendiği ‘Lüleburgaz Motifleri Sergisi’ sanatseverlere kapılarını açtı. Sergi, Sokollu Külliyesi Çifte Hamam Belediye Meclisi Fuaye Alanı’nda 31 Mayıs tarihine kadar vatandaşların beğenisine sunulacak. Açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Umut Kurt; “Bugüne kadar Lüleburgaz’ın kendine has motiflerini aslında bilmiyormuşuz. Lüleburgaz adına yapılacak olan her işte, imzası olan herkese teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.



Lüleburgaz’ın motif mirasının sergilendiği ‘Lüleburgaz Motifleri Sergisi’ sanatseverlere kapılarını açtı.

Lüleburgaz’ın Motifleri Sergisi, Sokollu Külliyesi Çifte Hamam Belediye Meclisi Fuaye Alanı’nda 31 Mayıs tarihine kadar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Sokollu Mehmet Paşa Cami, Kadı Ali Cami ve Avcı Mehmet Çeşmesi’nden derlenen yaklaşık 30 eserin bulunduğu sergide eserler Edirnekari (ahşap süsleme sanatı) tekniği ile hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Yaşar Saltık, sergide Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Edirnekari Atölyesi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu eserlerin sergilendiğini belirtti.

Serginin açılışına Lüleburgaz Belediye Başkanvekili Umut Kurt, Sokollu Mehmet Paşa Kütüphane Müdürü Dilek Beyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Konak, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“LÜLEBURGAZ’IN KENDİNE HAS MOTİFLERİNİ ASLINDA BİLMİYORMUŞUZ”

Açılışta konuşan Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Umut Kurt; “Bugüne kadar Lüleburgaz’ın kendine has motiflerini aslında bilmiyormuşuz. Sizlerle birlikte Lüleburgaz’ın görünürlüğünü arttırıyoruz. Emeği geçen bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz. Lüleburgaz adına yapılacak olan her işte, imzası olan herkese teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur. Onları desteklemek bizim görevimizdir. Emeğinize sağlık, hayırlısı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından sergi açıldı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Yaşar Saltık, katılımcılara tek tek ürünleri hakkında bilgi verdi.

Saltık, geçmişten günümüze uzana mirası gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini, unutulmaya yüz tutmuş motifleri canlandırarak kültürel bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

31 Mayıs’a kadar sergilenecek olan eserlere herkes davet edildi.

194 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page