top of page

Lüleburgaz’ın “Cumhuriyet Değerleri” anlatıldı

Lüleburgaz Lisesi’nde Tarihçi Yazar Ali Arslan tarafından öğrencilere, “Lüleburgaz’ın Cumhuriyet Değerleri” konulu seminer düzelendi.

Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi konferanslar düzenleyen Lüleburgaz Lisesi, Tarihçi Yazar Ali Arslan’ı davet ederek, kentin 100 yıldır yaptığı cumhuriyet yürüyüşünde, pek çok değerin ortaya çıktığı ve Arslan’ın sunumuyla öğrencilere aktarıldığı 3 konferansla gerçekleştirildi.


Konferansa “Dünya Tarihi’nin en ahlaklı ve en namuslu savaşının sonucunda kazanılmış fazilet Cumhuriyettir” sözü ile başlayan Arslan, milli mücadeleyi kısaca sunumlarıyla anlatırken, Cumhuriyete giden yolda Türk ulusunun verdiği zorlu mücadeleyi ve ardından saltanatın kaldırılarak, Cumhuriyetin ilanını belgeleriyle öğrencilere aktardı.

Ardından 1923-2023 yılları arasında eğitimde, kültürde, yönetimde ve ekonomide şehirdeki atılımları ulusal ve uluslararası boyutlarıyla öğrencilere anlatan Arslan, pek çok bilinmeyen bilgiyi geniş arşivi ve kendi birikimi ile öğrencilere sundu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Nihat Güder ve Spor Kulübü yönetici öğrencilerinin organizasyonu ile hazırlanan etkinlik ise tüm okul öğrencileri tarafından beğeniyle takip edildi.

Öte yandan, Lüleburgaz’da 100 yıl boyunca katma değer oluşturan kişiler ve kurumlar konferansta tek tek slayt gösterisiyle anlatılarak öğrenciler bilgilendirildi.

277 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page