top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

LÜDAK’tan vatandaşlara eğitim

Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), tarafından 2024 Afet ve Koordinasyon Yılı kapsamında halka açık ilk eğitim verildi. LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik; “Lüleburgaz’ı elimizden geldiğince bilgilendireceğiz. Arama kurtarma faaliyetlerinde genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin herkese ihtiyaç vardır” dedi.


Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), tarafından 2024 Afet ve Koordinasyon yılı kapsamında halka açık ilk eğitim verildi.

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) gerçekleştirilen ‘kentsel hafif arama ve kurtarma eğitimi’nde olası bir afet durumunda kritik olan ilk 72 saatin önemine vurgu yapılırken, afet durumunda neler yapılması gerektiği katılımcılara anlatıldı.

“LÜLEBURGAZ’I ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Eğitimin 2024 Afet ve Koordinasyon yılı kapsamında yapıldığını belirten LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik; “Halkımızı bilinçlendirmek, depremlerle ilgili bilgi vermek, arama kurtarmanın ne işe yaradığını, nasıl yapıldığını ve kimlerin görev alabileceği hakkında eğitimizi gerçekleştirdik.  Yapılan eğitim, profesyonel olmaya aday ama daha profesyonel olmamış ve bu işe gönüllü olmuş insanların arama kurtarma faaliyetlerinde yapılacak çalışmalar hakkında bir bilinçlendirme eğitimidir. Deprem veya afet durumunda ilk saatlerde müdahale eden insanlar akraba, eş, dost, komşu veya yakın çevrede bulunan insanlar olduğu için insanların temel eğitim ile ilgili bilgileri olursa müdahale etme şansı artar diye düşündüğümüz için bir başlangıç yapmak istedik. Belediyemizin 2024 Afet ve Koordinasyon Yılı’na elimizden geldiğince katkı da bulunmak istedik. Haftaya bir eğitimimiz daha olacak. Lüleburgaz’ı elimizden geldiğince bilgilendireceğiz. Arama kurtarma faaliyetlerinde genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin herkese ihtiyaç vardır. ” dedi.

Eğitime AFAD ekipleri de destek verirken, katılımcılara ‘katılım sertifikası’ verildi.

72 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page