top of page

LÜDAK’a 2 birincilik!

Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, Edirne’de düzenlenen ‘Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması’nda iki branşta da birinciliğe layık görüldü. LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik; “Lüleburgaz Belediyesi’nin 2024 Afet ve Koordinasyon Yılı kapsamında kazanmış olduğumuz birinciliğin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, ‘Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması’nda iki branşta birinci oldu.

Edirne’de ‘Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması’ düzenlendi. 9 ülkeden 15 üniversitenin yanı sıra, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen yarışma, Trakya Üniversitesi Karaağaç yerleşkesinde yapıldı.

Türkiye'de ilk defa düzenlenen ‘Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması’ büyük ilgi gördü.

Afet ve arama kurtarma farkındalığını artırmak ve arama kurtarma faaliyetlerinde bilgi sahibi gençler yetiştirmeyi amaçlayan yarışma, 7 istasyon ve 5 etaptan oluştu.

AFAD Kırklareli ile iş birliği yaparak yarışmaya katılan Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, iki branşta da AFAD gönüllüleri arasında birinciliği kazandı.

LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik organizasyonun ardından yaptığı açıklamada, “Edirne Valiliği’nin düzenlemiş olduğu Balkan Ülkeleri ve Üniversiteleri Arama Kurtarma Yarışması’na Kırklareli Afet Gönüllüleri olarak katılım sağladık. Kırklareli ve Lüleburgaz’ı tüm ekibimiz ile en iyi şekilde temsil edip Kırklareli AFAD bünyesinde Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği olarak 1’inciliği alarak döndük. Lüleburgaz Belediyesi’nin 2024 Afet ve Koordinasyon Yılı kapsamında kazanmış olduğumuz birinciliğin haklı gururunu yaşıyoruz. Bütün ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışma, katılımcılara afet durumlarına karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha hatırlatırken, iş birliği ve dayanışmanın da güzel bir örneğini sergiledi.

148 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page