Kırklareli ihracatında düşüş sürüyor
- Tevfik İŞÇİ

- 10 saat önce
- 1 dakikada okunur
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Temmuz 2026 ihracat verilerini açıkladı. Kentten yapılan ihracat, hem bir önceki aya hem de geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, yılın ilk yedi ayındaki toplam ihracatta da yüzde 16,6'lık düşüş yaşandı.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 2026 yılı Temmuz ayına ilişkin ihracat verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlara göre Kırklareli'nin ihracatı hem aylık hem de yıllık bazda düşüş gösterdi.
Soner Ilık, Kırklareli merkezli firmaların Temmuz ayında 9 milyon 416 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Bu rakamın, 2026 yılı Haziran ayına göre yüzde 3,7, 2025 yılının Temmuz ayına göre ise yüzde 20,1 oranında azaldığını ifade etti.
Yılın ilk yedi ayına ilişkin verileri de değerlendiren Ilık, 2026 Ocak-Temmuz döneminde Kırklareli'nden yapılan toplam ihracatın 71 milyon 161 bin dolara ulaştığını söyledi. Ancak bu rakamın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 oranında gerilediğini kaydetti.
Temmuz ayında kentten en fazla ihraç edilen ürünler arasında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, makine ve aksamları, demir ve demir dışı metaller, çelik ile iklimlendirme sanayii ürünleri yer aldı.
Kırklareli'nin ihracat yaptığı başlıca pazarlar ise Bulgaristan, ABD, İtalya, Polonya, Romanya, Nijerya, Endonezya, Singapur ve Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi olarak sıralandı.
Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, ihracatın yeniden yükselişe geçmesi için üretim ve dış pazarlardaki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, kent ekonomisinin güçlenmesi adına çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


