top of page

Kuzey Alaz’ı da kurtaralım!

SMA hastası 2 aylık bebek destek bekliyor

Aslen Lüleburgaz’a bağlı Ayvalı köyünden olan, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde doğan Kuzey Alaz Ümit, 7 Şubat'ta dünyaya geldikten sonra, 14 günlükken SMA teşhisi konularak tedavi sürecine başladı. Selin Kaya Ümit ve Vedat Ümit çifti oğullarının sağlığına kavuşması için destek beklediklerini söylerken, Ümit çifti; “İlerde yaşıtları gibi koşup oynayabilmesi için her türlü desteğinize ihtiyacımız var” dediler.


SMA Tip-1 hastası Kuzey Alaz Ümit, destek bekliyor.

Henüz 14 günlük iken SMA Tip-1 teşhisi konan Kuzey Alaz Ümit’in, Valilik onaylı kampanyasında şu ana kadar tedavisi için gereken miktarın yüzde 35’i toplanırken, yüzde 65’lik kısım için destek bekleniyor.

Aslen Ayvalı köyünden olan Kuzey Alaz’ın tedavi olması için gereken miktar 2 milyon 200 bin dolar olarak açıklanırken, bu rakamın toplanması için kampanya başlatıldı.

Selin Kaya Ümit ve Vedat Ümit çifti, çocukları Kuzey Alaz Ümit’in en kısa sürede yurtdışında tedavisine başlaması gerektiğini belirtti.


KOŞUP, OYNAMASI İÇİN DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR!

Kampanyan süresinin az bir zaman olduğunu belirten Ümit çifti; “Kuzey Alaz Ümit, henüz 2 haftalıkken SMA Tip-1 teşhisi konan minik bebeğimiz. Türkiye’de henüz kalıcı bir tedavisi olmayan bu hastalığın yurtdışında ise kalıcı bir tedavisi mümkün. Tedavinin etkili olabilmesi içinse hastalık ilerlemeden bebeğimize yurtdışında gen tedavisi aldırmamız gerekiyor. Bu tedavi ve ilaçlarının alınma maliyeti ise 2 milyon 200 bin dolar. Bu tutarın bir an önce toplanabilmesi için açtığımız valilik onaylı bir hesabımız var. Ayrıca görsel ve yazılı basında yürütülecek kampanyalar için de Valilik’ten gerekli izinlerimizi aldık. Tedavinin etkili olabilmesi için gerekli tutarın en kısa zamanda toplanması gerekiyor. Yardım kampanyamızın geniş kitlelere yayılmasında, sosyal medya hesaplarımızın takibi ve paylaşımı da çok önemli. SMA Tip-1 hastası bebeğimiz Kuzey Alaz Ümit’in bu hastalığı hasarsız şekilde atlatabilmesi adına tedavi olabilmesi için çok az zamanı var. Annesi Selin Kaya Ümit ve babası Vedat Ümit olarak bebeğimizin hastalığı ilerlemeden tedavisine kavuşturmak istiyoruz. İlerde yaşıtları gibi koşup oynayabilmesi için her türlü desteğinize ihtiyacımız var. Küçük oğlumuzun yaşam savaşında sizin desteğiniz, bizim için umut ışığı olacak. Lütfen bu zorlu mücadelemizde bizi yalnız bırakmayın” dediler.

İBAN NUMARALARI

Valilik onaylı kampanya da Kuzey Alaz Ümit’e bağış yapmak için iban numaraları ise şöyle;

TL hesabı: TR93 0001 0090 1065 9306 7050 01

Dolar hesabı: TR66 0001 0090 1065 9306 7050 02

Euro hesabı: TR39 0001 0090 1065 9306 7050 03 ve alıcı ismi de Kuzey Alaz Ümit olduğu belirtildi.

Kuzey Alaz Ümit, hakkında bilgi almak ve bağış yapmak isteyen vatandaşların İnstagram uygulaması üzerinden ‘kuzeyalazumit.sma’ adresinden kendilerine ulaşabileceği ve işyerlerinde bulunan kumbaralar ile bağış yapılabileceği kaydedildi.

Kuzey Alaz Ümit’in kampanyasına Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’da kendilerine kutlama çiçeği gönderilmesinin yerine SMA hastalarına bağış yapılmalarını isteyerek destek vermişti.

Öte yandan Lüleburgazlı İdil Ayşe Adakan için Lüleburgaz özelinde başlatılan kampanya tüm Türkiye’ye yayılırken, gereken tutar toplanıp minik Adakan tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuştu.

580 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page