top of page

“Kutsal bir mesleğe sahibiz”

Lüleburgaz’da kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde konuşan İlçe milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, “Sorumluluğu büyük etkisi de bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahibiz.” ifadelerini kullandı.


24 Kasım Öğretmen Günü töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği mesleğimizin bu anlamlı gününde, körpe dimağların hem zihnine hem kalbine hitap ederek onlara her alanda rehberlik yapan, ilim ve irfan ışığı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini yapmanın gururuyla sizleri selamlıyorum.” dedi.

Böylesine önemli bir günün öğretmenlere atfedilmesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, gururlandırıyor diyen Erdem, şöyle konuştu: “Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren anlayışa sahip bir medeniyetin mensupları olarak böylesine önemli bir günün öğretmenlere atfedilmesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, gururlandırıyor. Hayata başarı ile tutunmuş her insanın ardında, muhakkak bir öğretmenin emeği, ilmi yahut da rehberliği vardır. İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Öğretmenlik, her iklimde, her coğrafyada ve tüm şartlar altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.”

Erdem, öğretmenlere de seslenirken, “Yükünüz ağır, yolunuz uzun ancak unutmayın atacağınız her adım azminiz, kararlılığınız necip milletimiz tarafından dün olduğu gibi bugün de, yarın da daima destek görecek, ulaştığınız ve ulaşacağınız her güzellik ve başarıda sizlerin fedakârlıkları takdir ve minnetle anılacaktır. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. Sorumluluğu büyük etkisi de bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahibiz. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için bu yolda hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. İlçemizde eğitim adına çocuklarımızı, gençlerimizi daha nitelikli eğitim veren üst öğretim programlarına yerleştirmek, temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi çok büyük hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta en büyük gayreti biz göstereceğiz ve en büyük fedakârlığı her zamanki gibi öğretmenler olarak yine biz yapacağız. Hayatının önemli bir bölümünü bu kutsal mesleğe adayıp, öğrencisinin kalbinde ilmek ilmek dokuduğu yollardan geçerek memleketine ve tüm insanlığa faydalı bir nesil yetiştiren emekli öğretmenlerimize sağlıklı, uzun bir ömür temenni ediyorum. Gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir mesleği ifa eden görevine yeni başlamış olan meslektaşlarımıza, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Böylesine şerefli ve seçkin bir mesleğe sahip olmanın verdiği onurla, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page