top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Lüleburgaz’da küçükbaş kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı. Kurban kesecek olan vatandaşlar hayvan pazarında bütçesine göre, istediği hayvanı seçip pazarlığını yapıyor. Pazarda küçükbaşlar 10 ile 25 bin TL arasında değişen fiyatlara alıcısını bekliyor.




Lüleburgaz’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurulan küçükbaş canlı hayvan pazarında kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.

Yeni Sanayi Sitesi arkasında Çetin Yelmez Bulvarı üzerinde kurulan kurban pazarında küçükbaş kurbanlıklar ortalama 10 bin ile 25 bin TL arasında satılırken, besiciler besiye çektikleri koç ve koyunlarını satma ümidiyle müşterilerini bekliyor.

8 Haziran’da açılan satış yerlerinde kotralarını kuran hayvancılar alana hayvanlarını getirmeye devam ederken, hayvan pazarında ilk günler durgun geçti.

14 ve 15 Haziran’da hareketlilik beklediklerini belirten hayvan satıcıları, vatandaşların sıcak hava dolayısıyla dışarı çıkmak istemediğini ifade etti.

Büyük uğraşlarla yetiştirdikleri hayvanlarını satmak için Karamusul Köyü’nden gelen Çağatay Kara, arife gününde pazarda hareketlilik beklediklerini belirtti.

Umutlu şekilde hayvanlarını satmayı istediğini aktaran Kara, “Yaklaşık 25 senedir hayvancılık ile uğraşmaktayım. Ailem ile birlikte büyük bir özenle hayvanlarımızı kurban bayramına hazırladık. Her yıl yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı, kurbana çıkartıyoruz ve vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Yöremize ait Trakya Kıvırcığı, Trakya Tahirova cinsi kendi mallarımızı yetiştirip buraya geliyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede kurban bayramının güzel ve verimli geçmesi ile pazarımızı açmış bulunuyoruz. Kurbanlık hayvanlarımızın fiyatları 10-25 bin TL arasında değişmekte. Her cebe ve her bütçeye uygun kurbanlık satışımız vardır. Vatandaşlarımızın istediği gibi hayvanı bulması adına son günlere kalmamasını rica ediyoruz. Aynı zamanda damızlık ve adaklık hayvanımızda mevcuttur. Şimdiden tüm İslam aleminin kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

EN BÜYÜK KOÇU ALDI

Kurban Bayramı öncesi pazara gelip alışveriş yapan Abdullah Şahinler, pazarda gördüğü en büyük hayvanlarından birini aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Herkesi kurbanlık hayvanları görmek için kurban pazarına davet ettiğini belirten Şahinler; “Kurban bayramı dolayısıyla yaptığım sıkı pazarlık sonucu pazarda bulunan en büyük koçu aldım. Pazarda bulunan kurbanlıklar güzel. Karamusul’dan gelen Çağatay kardeşimiz hayvanlarına çok iyi bakmış. Pazarda bulunan kurbanlıkları için de fiyat konusunda yardımcı oluyorlar. Allah herkesin kestiği kurbanları kabul etsin. Herkesi kurban pazarına hayvanları görmeye davet ediyorum. İyi bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

384 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page