top of page

“Kulağımıza hoş olmayan söylentiler geldi”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 2 Haziran’da Büyükkarıştıran beldesinde tekrarlanacak olan seçime daha da hırslanarak ve inançlarını daha da katlayarak hazırlandıklarını belirtti.

Aksakal açıklamasında, “Kulağımıza hiç de hoş olmayan birtakım söylentiler geldiğini paylaşmak isterim” ifadesini kullandı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2 Haziran’da Büyükkarıştıran’da tekrarlanacak olan seçim hakkında konuştu.  

Aksakal açıklamasında, “Bazı organize suçlara karışmış, bu sebeple cezaevine girip çıkmış kimselerin, Büyükkarıştıran halkı ve seçmenleri üzerinde korku ve tedirginlik yaratan davranışlar sergilediği ve olası sonuçları üzerine kaygı ve tedirginliği de had safhaya çıkardığı gözlenmektedir.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunan Aksakal şunları kaydetti:

“Bildiğiniz gibi Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart seçimleri sonrasında bazı seçim çevrelerinde değişik gerekçelerle seçimlerin yenilenmesine karar verdi ve 02 Haziran Pazar günü bu seçimler yenilenecek.

Demokratik Sol Parti olarak bizim de kazandığımız Kırklareli / Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi Belediye Başkanlığı seçimlerine daha da hırslanarak ve inancımızı daha da katlayarak hazırlandık ve seçimlere hazırız.

Belediye Başkan adayımız Sayın Hakan Karaman, seçmen listelerinde en yakın rakipleri tarafından kasıtlı olarak yapılmış birtakım manipülasyonların aydınlatılması, vesayet altında olan dört vatandaşı seçmen olarak bildirildiğinin ortaya çıkarılması sonrasında halkın daha fazla kesiminin desteğini arkasına almış, bu sahteciliği yapanları da deşifre ederek demokrasinin güçlenmesine de katkı koymuştur.

“KULAĞIMIZA HİÇ DE HOŞ OLMAYAN BİRTAKIM SÖYLENTİLER GELDİ”

Ancak kulağımıza hiç de hoş olmayan birtakım söylentiler geldiğini paylaşmak isterim.

Bazı organize suçlara karışmış, bu sebeple cezaevine girip çıkmış kimselerin, Büyükkarıştıran halkı ve seçmenleri üzerinde korku ve tedirginlik yaratan davranışlar sergilediği ve olası sonuçları üzerine kaygı ve tedirginliği de had safhaya çıkardığı gözlenmektedir.

Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya bir çağrıda bulunmak istiyorum; söz konusu bu iddiaların araştırılması zaman geçirmeden yapılmalı ve varsa bu tip şahıslar derhal adalete yeniden teslim edilmelidir.

02 Haziran Pazar günü Büyükkarıştıran seçimlerinin galibi, yeniden Demokratik Sol Parti ve adayımız Hakan Karaman olacaktır. Buna yürekten inanıyorum.

Buradan kendisine ve yol arkadaşlarına üstün başarılar diliyorum. 02 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Büyükkarıştıran’da da Demokratik Sol Parti’nin “Cumhuriyetkent” projeleri ile halkın mutlu bir yaşama kavuşturulması sağlanacaktır.”

593 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page