top of page

Komşu yarın seçimde!

Çifte vatandaşlar oy kullanabilecek

Bulgaristan’da yarın (9 Haziran)  genel seçim ve Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılacak. Lüleburgaz’da yaşayan yaklaşık 4 bin çifte vatandaş General Ferhat Akat İlkokulu’na giderek 07:00-20:00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Bal Göç Başkanı Veli Öner; “Eski nesillerimiz ne için oy kullanması gerektiğini çok iyi biliyor. Bizim derdimiz gençlerle, büyüklerinden duydukları acı göç hikayelerini bir daha yaşamamak için sandığa gelmelerini talep ediyoruz” dedi.


Bulgaristan’da yarın (9 Haziran)  genel seçim ve Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılacak.

Komşu ülke Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler dolayısıyla Lüleburgaz’da yaşayan çifte vatandaşlar pazar günü 07:00-20:00 saatleri arasında General Ferhat Akat İlkokulu’na giderek oylarını kullanabilecek.

Lüleburgaz’da yaşayan çifte vatandaşlar, süresi geçerli olan Bulgaristan kimliği veya süresi geçerli olan pasaport ile oy kullanılabilecek.

Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği Başkanı Veli Öner, Lüleburgaz’da yaklaşık 4 bin çifte vatandaş olduğunu belirterek, tüm çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

ÇİFTE VATANDAŞLARA DUYURU

Her bir oyun değerli olduğunu belirten Öner; “Öncelikle tüm çifte vatandaşlarımızdan oy kullanmalarını istiyoruz. Yapılacak olan seçimlerde Türkiye’de 23 ilde oy kullanılacak ve 166 tane sandık olacak. Türkiye genelinde ilçe bazında sadece Lüleburgaz’da 2 sandık kurulacak bu da bizim çok büyük bir başarımızdır. İnsanlarımızı sandığa taşımak yerine, ayaklarına getirdik ve kendi geleceğiniz için oy kullanın dedik. İlçemizde 4 bine yakın çifte vatandaşımız bulunuyor. Türkiye’de nüfusa oranla en çok oy kullanan ilçelerden birinciyiz. Bunu daha da yükseltip vatandaşlarımızı sandığa getirmeliyiz. Eski nesillerimiz ne için oy kullanması gerektiğini çok iyi biliyor. Bizim derdimiz gençlerle, büyüklerinden duydukları acı göç hikayelerini bir daha yaşamamak için sandığa gelmelerini talep ediyoruz. Son olarak örnek verirsek önceki aylarda bir siyasi verdiği kanun teklifi ile çifte vatandaş olmak isteyenlere Bulgarca şartı konulmasını parlamentoda oylanmasını istedi. Oylamada partimiz Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) çekimser oyu kullandı ve kanun teklifinin rafa kaldırılmasını sağladı. HÖH, Türkiye’nin haklarını koruyan siyasi oluşumdur. Türkiye, aleyhine kanun teklifi verildiğinde ülkemizi savunan tek HÖH milletvekilleridir. Sadece milletvekillerimiz değil sandıktan çıkan oylar bizi koruyor. Seçimler bizim için çok önemlidir. Özellikle Bulgaristan vatandaşlığımızı korumak ve Avrupa’da eşit vatandaşlık haklarımızı korumamız gerekiyor. Bulgaristan’da ki mal varlıklarınızı korumak için, emeklilik haklarınızı korumak için, Bulgaristan’da yaşayan kardeşlerimize destek vermek için sandık başına gidelim, oy hakkımızı kullanalım. Haklarımızı iddia edebilmek için sandığa gitmemiz gerekiyor” dedi.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page