KLÜ projelerine üç destek
- Hamza Dalgıç

- 2 gün önce
- 1 dakikada okunur
Kırklareli Üniversitesi’nde yürütülen üç ayrı akademik proje, Trakya Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı. Sağlık bilimleri, yazılım ve kimya alanlarındaki projelere toplamda yaklaşık 277 bin TL bütçe ayrıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özüberk’in proje koordinatörlüğünü üstlendiği “Veriden Bilime SPSS: Akademik Çalışmalarda İstatistiksel Analiz ve Bilimsel İspat” başlıklı proje, 80 bin TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
Projenin, akademik çalışmalarda veri analizi ve bilimsel ispat süreçlerine katkı sunması hedefleniyor.
TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenen projelerden biri ise Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden geldi.
Doç. Dr. Talha Burak Alakuş’un proje yürütücüsü, Arş. Gör. Dilan Onat Alakuş’un proje araştırmacısı olduğu “MOSEEG: Duygu ve Bilişsel Durum Analizi için Yeni Çok Modlu (Görsel, İşitsel ve Koku) Uyarıcı EEG Veri Seti” başlıklı çalışma, 97 bin 500 TL bütçe ile destek almaya hak kazandı.
Projenin, duygu ve bilişsel durum analizine yönelik yenilikçi veri setleri oluşturması amaçlanıyor.
Bir diğer TÜBİTAK 1002-A destekli proje ise Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Kurşun Baysak tarafından yürütülüyor.
“Biyouyumlu Manyetik Nanopartiküllerden Nilotinib Salım Profilinin İncelenmesi” başlıklı proje, 99 bin 815 TL bütçe ile destek kapsamına alındı. Projenin, ilaç salım sistemleri ve biyouyumlu malzemeler alanında bilimsel katkı sağlaması bekleniyor.
Destek almaya hak kazanan projelerin, Kırklareli Üniversitesi’nin farklı disiplinlerdeki araştırma kapasitesini güçlendirmesi ve bilimsel üretkenliğe katkı sunması hedefleniyor.


