top of page

KLÜ'den uluslararası işbirliği hamlesi

Kırklareli Üniversitesi, akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmek amacıyla New York Tirana Üniversitesi ve Priştine Üniversitesi ile iki önemli protokole imza attı. Anlaşmalar, öğrenci ve akademik personel değişiminden ortak araştırmalara kadar geniş bir iş birliği alanını kapsıyor.

ree

Kırklareli Üniversitesi, uluslararası akademik ağını genişletmeye yönelik önemli bir adım attı. 30 Ekim 2025 Perşembe günü, New York Tirana Üniversitesi ve Priştine Üniversitesi ile iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı. Her iki protokol, Kırklareli Üniversitesi’nin küresel akademik etki alanını güçlendirmeyi ve uluslararası eğitim ekosistemine sürdürülebilir katkılar sunmayı hedefliyor.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak ve New York Tirana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş tarafından imzalanan ilk protokol, iki üniversite arasında akademik, kültürel ve sosyal alanlarda yeni iş birliği fırsatları yaratmayı amaçlıyor.

Erasmus programı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğinin artırılması, ortak projelerin geliştirilmesi ve bilgi paylaşımının güçlendirilmesi hedefleniyor. Protokolün, tarafların uluslararası deneyimlerini zenginleştirerek bölgesel ve küresel düzeyde önemli bir akademik köprü oluşturması bekleniyor.

Aynı gün imzalanan ikinci protokol ise Kırklareli Üniversitesi ile Priştine Üniversitesi arasında gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Rengin Ak ve Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arben Hajrullahu tarafından imzalanan anlaşma kapsamında; iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak araştırmalar, konferanslar, seminerler ve akademik toplantılar düzenlenmesi konularında mutabakata varıldı.


bottom of page