top of page

Kedi sevgisi sınır tanımadı

Lüleburgazlı Küpçü ailesinin 2022’nin Aralık ayında vefat eden “Reçel” adındaki fenomen kedisi Türkiye sınırlarını aşıp Japonya’dan da takip edilirken, Yuna Fujiki isimli japon kadın Reçel’in ailesini ve mezarını görmek için Lüleburgaz’a geldi. Mezarı başında duygu dolu anlar yaşandı.




Lüleburgazlı Küpçü ailesi tarafından 2018 yılında sahiplenilerek, evde bakımı üstlenilen Reçel isimli kedi, kısa sürede yaptığı hareket ve davranışlar ile aile üyeleri tarafından büyük ilgi ve şaşkınlıkla karşılandı.

Bunun üzerine Merve Meryem Küpçü kedisi Reçel için “recelindunyası” adıyla bir instagram adresi oluşturdu.

Reçel’in evde çocukları ile oynadığı anları ve ev hallerini buraya yükleyen Küpçü, kısa süre sonra büyük takipçi kitlesine ulaşmaya başladı.

Her geçen gün artan takipçi sayısı ile yurt içi ve yurt dışından hayvanseverler tarafından tanınan Reçel, instagram’da 20 bin takipçiye ulaştı.

JAPONYADAN TAKİP ETMEYE BAŞLADI

Reçel’in takipçileri arasında Japonya’nın Tokyo şehrinden Yuna Fujiki de vardı.


Kendi kedisi ile aynı özelliklere ve aynı fiziki yapıya sahip Reçel’i çok beğenen Yuna Fujiki, aile üyelerinden Merve Meryem Küpçü ile sosyal medya üzerinden iletişime geçerek konuşmaya başladı.

Bir süre sosyal medyada konuşan ikiliden Yuna Fujiki, en kısa sürede Lüleburgaz’a gelerek Reçel’i görmek istediğini iletti.

Aile üyeleri bunu önce şaşkınlık ile karşılarken sonrasında ciddi bir olaya dönen ziyaret için tarih belirlenmeye çalışıldı.

“REÇEL VEFAT ETTİ”

Küpçü ailesinin fenomen kedisi Reçel, 2022 yılında hastalandı. Aile üyelerinin iyileşmesi için uzun bir süre uğraş verdiği Reçel, tarihler 2022 Aralık ayını gösterdiğinde vefat etti.

Aile üyeleri büyük sevgi duyduğu Reçel için mezar yapmak istedi.

Bunun üzerine şehre bir yakın bölgede bahçeleri olan Küpçü ailesi Reçel için mezar yeri belirledi.

Buraya Reçel’in cenazesini defneden Küpçü ailesi alanı da korunaklı bir şekilde düzenleyerek dış etkenlere karşı önlem aldı.

Aynı zamanda Reçel’e mezar taşı da yaptıran ailesi mezar taşına “Sevginle patiledin, huzurla uyu. Unutulmayacaksın” şeklinde yazı yazdırıp sahiplenme ve ölüm tarihlerini yazdırdı.

Bu anları sürekli takip eden Japon Yuna Fujiki ise bir süre önce aile üyeleri ile iletişime geçip Türkiye’ye geleceğini ve kendilerini ziyaret edeceğinin haberini verdi.

Pazartesi günü de akşam saatlerinde Lüleburgaz’a ulaşan Yuna Fujiki, Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi’nde oturan ailenin evine misafir oldu.


SICAK ANLAR YAŞANDI

Yuna Fujiki Lüleburgaz’da ailenin sıcak karşılaması ile büyük sevinç yaşadı.

Bu güne kadar sadece sosyal medya üzerinden iletişim kurup telefon ile görüşen iki taraf birbirine kısa sürede alıştı.

Ziyarette Yuna Fujiki, memleketi Tokyo’dan valiz dolusu hediyeler ile bir takım yöresel ürünleri ev sahibi Merve Meryem Küpçü’ye hediye etti. Merve Meryem Küpçü’nün eşi Sercan Küpçü ve kızlarına da hediyeler getiren Yuna Fujiki sevinç ile hediyelerini takdim etti.

Yine Merve Meryem Küpçü de hazırladığı Türk gelenek ve göreneklerine ait hediyelerini misafir Yuna Fujiki’ye hediye ederek karşılıklı hediyeleştiler.

KENDİ KEDİSİNE BENZETTİ HAYRANI OLDU

Yuna Fujiki ziyareti sırasında tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamada, Reçel’in büyük hayranı olduğunu, vefat etmesine çok üzüldüğünü söyledi.

Reçel’i ilk gördüğü andan itibaren büyük sevgi duymaya başladığını ifade eden Yuna Fujiki, şunları kaydetti: “Reçel için instagram üzerinden açtıkları hesapta kendi kedim ile birebir aynısı olduğunu gördüm. Bütün özellikleri dış görünüşü aynıydı. Çok şaşırdık ve sevindik eşimle. Onu yakından görmek istedim. Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum. Reçel de bunun baş nedenlerinden biriydi. Onu görmeyi çok istiyordum. Meryem’i de çok sevdim. Aileyi çocukları çok sevdim. Reçeli canlı olarak sadece sosyal medyada gördüm. Kediler ile huzur buluyorum. Tüm canlıları koruyalım onları sevelim. Onlara zarar vermeyelim” diye konuştu.

DİĞER KITADAN İLK MİSAFİRİMİZ

Ev sahibi Merve Meryem Küpçü ise, Yuna’nın geleceğim dediğinde çok şaşırdığını, çok uzaktan gelmesinin zor olacağını düşündüğünü aktardı.

Daha önce şehir dışından çok kişinin geldiğini fakat ülke dışından ilk kez bir misafir ağırladıklarını, bunun da Reçel vefat ettikten sonra olmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Küpçü, şöyle devam etti:

“Çok mutluyum. Daha önce Reçeli görmeye şehir içi ve şehir dışından çok gelen oldu. Ama ilk defa Yuna çok uzaklardan geldi. Bu yüzden çok duygusalım. Kedi sevgisi bizi buluşturdu. Yuna ile biz kedisinin bana sosyal medyadan fotoğrafını atmasıyla tanıştık. İki kedisi de bizim iki kedimize çok benziyordu. Bu tesadüf ile arkadaşlığımız gelişti. Bir süre sonra buraya gelmek istediğini söyledi. Yaklaşık 5 aylık süreç sonunda Lüleburgaz’a geldi. Evimizde kendisini misafir edeceğiz. Kedimizin mezarına gideceğiz. Onu orda ziyaret edeceğiz”

REÇEL’İN MEZARINA GİTTİLER

Misafirliğin ikinci gününde ise Merve Meryem Küpçü ve Yuna Fujiki Reçel’in mezarına gittiler.

Lüleburgaz’a yakın bir bölgede Reçel için yapılan mezarı ziyaret eden Yuna, burada duygu dolu anlar yaşadı.

Mezar taşına sarılıp öpen ve dua eden Yuna Fujiki, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Öte yandan Reçel’in vefat ettiği gün sokakta gördükleri ve Reçel’e çok benzeyen bir kediyi sahiplenen aile adını da Reçelnaz koyarak bakımını üstlendi. Reçelnaz da aynı şekilde sosyal medyada fenomen olmaya devam ediyor.

981 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page