top of page

Kaynakçılığa kadın eli değecek


Haber Merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 yılı için ilan edilen Genç İstihdamı Teması kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ve ASOS Process arasında imzalanan protokol ile kaynakçılık mesleğine kadın eli değecek.

Asos Process’in Ergene tesislerinde gerçekleşen imza töreninde protokole Trakya Kalkınma Ajansı adına imzayı Genel Sekreter Mahmut Şahin atarken Asos Process adına da Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilmen attı. Törenden sonra kısa bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 ve 2023 yıllarında “Genç İstihdamı Teması”nın seçildiğini ve ön plana çıkarıldığını söyledi.

Şahin açıklamasında şunları söyledi: “Bu kapsamda Ajansımız, birçok faaliyet yürütüyor. Gençlerin istihdama katılması için eğitim, danışmanlık ve istihdam garantili kurslar düzenliyor. İlgili kamu kurumu, üniversite ve özel sektör temsilcileri ile iş birliği çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında, Tekirdağ Ergene’de bulunan Asos Process Enginering ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile kadınların kaynakçı olarak yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi amaçlanıyor. Protokole göre program ilan edilecek, talep toplanacak ve ilk aşamada 15 kadın 3 ay kadar teknik eğitim alacak. Eğitimi başarıyla geçenler Asos tarafından istihdam edilecek. İlk aşamanın başarılı olmasının akabinde ikinci ve üçüncü dönemlerde daha çok kadının eğitim alması ve kaynakçı olarak istihdam edilmesi amaçlanıyor. Proje birçok firma ve bölge için örnek teşkil edebilir. Bu alanda yeni istihdamların önünü açabilir. İş birliği kapsamında eğitim giderleri Asos ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa karşılanıyor.”

GENÇ İSTİHDAMI TEMASI

Genç istihdamı konusunda ülkemizde bölgeler arasında farklılaşan işgücü piyasası dinamikleri dolayısıyla bölgelere özgü politika yaklaşımına ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda, yerel ihtiyaçları yerinden tespit ederek bu doğrultuda uygulamalar yürüten kalkınma ajanslarının gençlerin istihdamı konusunda da inisiyatifler başlatabileceği değerlendirildi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 yıllarında tüm kalkınma ajanslarının odak alanı olarak “Genç İstihdamı” teması belirlendi. Genç istihdamı teması kapsamında ajanslar bölgelerinde genç istihdamının artırılması ve genç girişimciliğinin sağlanması amacına yönelik faaliyetlerini önceliklendirecek, bunun yanında gençlerin geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması, becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi ve üretim süreçlerine aktif katılımının sağlanması yönünde çalışmalar gerçekleştirecekler. Temanın hedefleri arasında gençlerde yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma bilincinin oluşturulması da yer alıyor.

34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page