top of page

“Kaybetmemizin başlıca nedeni O”

Terzi 31 Mart’ı değerlendirdi!

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi; “Seçimlerde partimiz 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu. Bu hepimizi çok mutlu etti. Ama biz Kırklareli’nde belediye başkanlığı seçimlerinde aynı başarıyı elde edemedik. Bu seçimde partimizden Kaynarca Belediye Başkanlığı yapan şahıs bağımsız belediye başkan adayı oldu. O da oyların yaklaşık yüzde 6’sını aldı bu da 3 bin civarında oya denk geliyor. Bu bağımsız adayın çıkışı Kırklareli Merkez’de seçimi kaybetmemizin en başlıca nedeni. Ama tabi ki tek nedeni değil.” dedi.


CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın 22 Nisan günü gerçekleşen haftalık olağan toplantısında konuşan İl Başkanı Bora Terzi, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimleri değerlendirdi.

Terzi, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde ‘İktidar Yolunda Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği Çalıştayı’na katıldıklarını ve Genel Başkan Özgür Özel’in Lüleburgaz’a selam söylediğini kaydetti.

“HEDEF 2028”

İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı hakkında konuşan Terzi; “Çok yararlı bir çalıştay oldu. Genel Başkanımız özellikle şu konuların üzerinde durdu. 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının bir zafer olarak değerlendirilmemesini, bunun bir sorumluluk olduğunu, omuzlarımıza çok büyük bir sorumluluk yüklediğini özellikle belirtti. Genel Başkanımız seçmenin partimize büyük bir kredi açtığını ve bu kredinin çok iyi kullanılması gerektiğini de özellikle vurguladı. Genel Başkanımız iktidara giden yolun belediye başkanlarımızın tüm toplumu kapsayacak şekilde halkçı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile hareket etmesinden geçtiğini belirtti. Genel Başkanımız hedefin 2028 olduğunu ve genel seçimlerde hep beraber tüm gücümüzle çalışmamız gerektiğini vurguladı” dedi.

“BAŞLICA NEDEN BAĞIMSIZ ADAY”

31 Mart seçimleri hakkında konuşan Terzi; “Seçimlerde partimiz 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu. Bu hepimizi çok mutlu etti. Gelecek için hepimizi umutlandırdı. Ama biz Kırklareli’nde belediye başkanlığı seçimlerinde aynı başarıyı elde edemedik. Bunun çeşitli nedenleri var. Bu başarısızlığı sadece belediye başkan adaylarına, örgüte yüklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. MHP yüzde 41,72 oy aldı, biz yüzde 40,71 oy aldık. 21 bin 287 MHP, 20 bin 770 biz aldık. Aradaki fark sadece 517. Bu seçimde partimizden Kaynarca Belediye Başkanlığı yapan şahıs bağımsız belediye başkan adayı oldu. O da oyların yaklaşık yüzde 6’sını aldı bu da 3 bin civarında oya denk geliyor. Bu bağımsız adayın çıkışı Kırklareli Merkez’de seçimi kaybetmemizin en başlıca nedeni. Ama tabi ki tek nedeni değil. Biz, Kırklareli’nde belediye başkanlığı seçimini kaybettik ama 25 belediye meclis üyesinin 16’sını biz kazandık. 2023 milletvekili seçimlerine göre Merkez İlçede beldeler ve köyler hariç oylarımızı arttırdık. İl Genel Meclis Üyeliği seçiminde il genelinde CHP’nin oransal olarak en yüksek oyu aldığı yer Kırklareli. Yüzde 50,55 oranında oy aldık. İl Genel Meclisi seçiminde Türkiye birincisiyiz. Maalesef belediye başkanlığı seçimlerinde aynı başarıyı elde edemedik. Kaybettiğimiz yerlerde belediye meclislerinde çoğunluk bizde. Bütün komisyonları bizler belirledik, bütün encümen üyelikleri bizlerden oluştu. Bunun çeşitli nedenleri bulunuyor. 2023 seçimlerine göre yüzde 4.36 oranında il genelinde oylarımızı arttırdık. Ortada bir başarı bir başarısızlık var. Bu bir gerçek” ifadelerine yer verdi.

Terzi, ilerleyen günlerde yapılacak olan Danışma Kurulu Toplantısı ile 31 Mart yerel seçimlerini değerlendireceklerini belirtti.

Toplantı, İl Başkanı Bora Terzi’nin konuşmasından sonra basına kapalı şekilde devam etti.

889 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page