top of page

Kayıp bisiklet bulundu!

“Sökülüp kenara atılması beni çalınmasından daha fazla üzdü”

Sinan Yavuz: “Asıldıktan birkaç ay sonra yerinde olmadığı fark ettik. Bu bizi üzmüştü. Bugün de bisikletin sökülüp arka tarafa atıldığını görünce daha da üzüldüm. Onun çalındığını zannettim. Fakat birileri tarafından sökülüp kenara atılması beni çalınmasından daha fazla üzdü.” dedi.

Lüleburgaz’da şehrin içinden geçen D-100 Karayolu’nda 2017 yılında kaza sonucu yaşamını yitiren Sinan Atakan Yavuz anısına, yaşamını yitirdiği yere geçtiğimiz yıl Eylül ayında belediye tarafından konulan beyaz bisiklet kaybolmuştu.


Ortadan kaybolduktan sonra çalındığı düşünülen bisiklet, geçtiğimiz gün asıldığı yerin az ilerisinde asıldığı demir ile birlikte bulundu.

Çevrede esnaflık yapan bir vatandaşın görüp haber vermesi üzerine bisiklete bakmak için gelen Sinan Atakan Yavuz’un ailesi, bilginin doğruluğunu teyit etti.

Bisiklet otlukların arasında asma demiri ile birlikte görülürken, baba Sinan Yavuz bu duruma daha çok üzüldüğünü söyledi.

Bisikletin çalındığını düşündüklerini fakat bu durumun kasıtlı olarak yapılması dolayısıyla üzüntülerinin büyüdüğü belirten baba Yavuz, yeniden yerine monte edilmesi için belediye yetkilileri ile iletişime geçeceğini ifade etti.


Yavuz; “Dünyada var olan ölümlü kazalarda ölen bisikletçinin kaza geçirdiği yere beyaz bisiklet asılıyor. Biz de bunu öğrendik ve böyle bir uygulama yapalım, Lüleburgaz’ımızda bir farkındalık oluşsun istedik. Bisiklet kazalarına dikkati çekmek istedik. Bisikletli sürücülerin trafiğin bir parçası olduğunu göstermek için daha dikkatli olunsun diye Belediye Başkanımızdan böyle bir istekte bulunduk. O da sağ olsun hiç bizi kırmadı ve kendi katılımıyla bu bisikleti oğlumun kaza geçirdiği yere astık. Asıldıktan birkaç ay sonra yerinde olmadığı fark ettik. Bu bizi üzmüştü. Bugün de bisikletin sökülüp arka tarafa atıldığını görünce daha da üzüldüm. Onun çalındığını zannettim. Fakat birileri tarafından kasıtlı sökülüp kenara atılması beni çalınmasından daha fazla üzdü. Tekrar yerine konmasını talep ediyorum. Bu konuda belediye yetkilileri ile görüşeceğim. Daha önce kaynak ile sağlamlaştırılacaktı. O da yapılmadı. Sonrasında biri söküp atmış.” diye konuştu.

Sadece buraya değil farkındalığın artması açısından şehrin başka gölgelerine de beyaz bisiklet asılabileceğini kaydeden Sinan Yavuz, “Bizler seyahat ederken kaza gördüğümüzde duraksarız. Burada da bisikleti gören duraksasın kontrollü geçsin istedik. Unutulmasın bu kazalar. Türk hafızası hemen unutuyor. Ayrıca sadece burası da değil. Lüleburgaz’ın çeşitli yerlerine de asılabilir. Burada amaç farkındalık yaratmak. Bunu başarabiliriz. Artık bisikletler, motosikletler kana bulanmasın. Çocuklarımız ölmesin” dedi.

1.087 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page