Karneler Vali Turan’dan!
- Tevfik İŞÇİ

- 21 Haz
- 1 dakikada okunur
Okullarda düzenlenen karne törenleri ile öğrenciler yaz tatiline girdi. Bu kapsamda Kırklareli’nde Vali Uğur Turan, kentte düzenlenen karne törenlerine katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.



2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Kırklareli genelinde karne heyecanı yaşandı.
Kırklareli Valisi Uğur Turan, Belediye Başkanı Derya Bulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, kentte düzenlenen karne törenlerine katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.
Vali Turan ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Ardından Ahmet Yener Ortaokulu ve Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenlerine katılan heyet, gerçekleştirilen yıl sonu törenlerinde öğrencilerle bir araya geldi.
Törenlerde öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Öğrencilerin heyecanı ve velilerin gururu törenlere yansıdı.
Vali Uğur Turan, yaptığı konuşmada, “2024-2025 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz genelinde 52 bin 152 öğrencimiz karne alarak yaz tatiline girdi. Öğrencilerimizin yıl boyunca gösterdiği gayret, öğretmenlerimizin fedakârlığı ve velilerimizin desteğiyle bu süreci başarıyla tamamladık. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize huzurlu, sağlıklı ve verimli bir yaz tatili diliyorum.” dedi.


