top of page

Karaca avına büyük ceza!

Kırklareli’nde yasak olmasına rağmen karaca avlayan bir kişiye, jandarma ve Doğa Koruma ekiplerinin yaptığı denetimde 50 bin 943 lira idari para cezası uygulandı.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Merkez ilçeye bağlı Çağlayık Köyü mevkiinde gerçekleştirilen denetimlerde, yasak olmasına rağmen bir karacanın avlandığı tespit edildi.

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet kapsamında yürütülen çalışmalarda, yapılan bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağlayık Köyü yakınlarında bir panelvan araçta arama yaptı.

Yapılan kontrolde araç içerisinde parçalanmış halde karaca bulundu.

Olayla ilgili Y.E.S. isimli şahsın karacayı avladığı belirlenirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından şahsa 50 bin 943 lira idari para cezası uygulandı.

Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak, doğal yaşamı korumak ve yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Son Yazılar

Hepsini Gör
Aden Ünlü Türkiye Şampiyonu oldu

Kırklareli Ergin Spor Kulübü sporcusu Aden Ünlü, Alanya’da düzenlenen Yıldızlar Batı Grubu Taekwondo Müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı. 44 kilogram Yıldız Bayanlar kategorisinde mücadele ed

 
 
bottom of page