top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Kandırılmayın!”

Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü Muhtarı İlyaz Tokatlı, vatandaşların köy ve çevresinden arsa aldıklarını zannederek tarladan hisse aldıklarını ve kandırıldıklarını iddia etti.


Lüleburgaz’ın Ovacık Köyü Muhtarı İlyaz Tokatlı, vatandaşların köy ve çevresinden arsa aldıklarını zannederek tarladan hisse aldıklarını ve kandırıldıklarını belirtti.

Tokatlı, yaptırdığı bir pankart ile duruma Ovacık Köyü’nde tepki gösterdi.

Yapılan usulsüzlüğü dile getiren Tokatlı, yetkililerin sesini duymasını istediğini belirtti.

“ARSA ALIYORUM DİYE TARLADAN HİSSE ALIP KANDIRILMAYIN”

Vatandaşların almayı düşündüğü arazinin durumunu Ovacık Köyü Muhtarlığı’ndan öğrenmeden işlem yapmaması konusunda uyaran Tokatlı, pankarta şunları yazdırdı; “Arsa alıyorum diye tarladan hisse alıp kandırılmayın. 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesinin son paragrafında ‘İmar planı olmayan yerlerde her türlü yapılaşma amacıyla arsa ve parselleri hisselere ayıracak özel parselasyon planları, satış vaadi sözleşmeleri yapılamaz” demektir. Ayrıca yine aynı kanunun 42. Maddesine istinaden Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından cezai işlem uygulanmaktadır.”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tokatlı; “Köyümüzde dedelerimizden, babalarımızdan kalan hisseli yerleri kardeşlerimize vermeyip emlakçılara satıyoruz. Emlakçılarda arsaymış gibi yabancılara fahiş fiyata satıyorlar. Tarla vasfındaki yerler arsaymış gibi bölerek satıyorlar. Bunu ben her mercide dile getiriyorum, sonuç alamıyorum, belki sesimizi bir yetkili duyarda bu usulsüzlüğün önüne geçer” dedi.

544 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page