top of page

Kan donduran olay!


Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy’de İbrahim Hızlı isimli kişinin evinin önünde kanlar içinde bulduğu Gli isimli kedinin karın kısmından kurşun çıktı. Röntgende göğüs kafesindeki kemiklerin kırıldığı da belirlenirken, kedinin tekmelendiğine dair bulgular tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy’de yaşanan olay hayvan severleri ve mahalle sakinlerini dehşete düşürdü.

Köyde yaşayan İbrahim Hızlı isimli vatandaşın yaklaşık 2 yıldır baktığı Gli isimli kedi, salı akşamı evinin kapısının önünde kanlar içinde bulundu.

Hızlı, kediyi ilk gördüğünde yarasının ciddi olduğunu düşünmediğini belirtti. Yaranın ilk bakışta çizik veya bir köpek ısırığı gibi göründüğünü ifade eden Hızlı, kedisine kendisinin ilk müdahaleyi yaptığını söyledi.

Ancak kedi yeniden ayağa kalktığında yaradan yoğun şekilde kan gelmeye başlaması üzerine Hızlı, Gli’yi vakit kaybetmeden veterinere götürdü.

“İLK BAKIŞTA KÜÇÜK BİR YARA GİBİ GÖRÜNÜYORDU”

Yaşananları anlatan İbrahim Hızlı, olayın salı günü akşam gerçekleştiğini düşündüklerini belirterek, yaşananları şu sözlerle aktardı:

“Salı gecesi saat 19.00 ile 20.30 arasında bu cani olay gerçekleştirilmiş. Evin kapısının önünde yatar vaziyette duruyordu. Yaraya ilk bakıldığında sanki çizilmiş ya da bir köpek tarafından ısırılmış küçük bir yara gibi gözüküyordu. İlk müdahaleyi kendim yaptım. Akan kanamasını durdurdum gibi gelmişti. Hayvan tekrar ayaklanınca yaranın olduğu yerden fazlasıyla kan gelmeye başladı.”

YARADAN KURŞUN ÇIKTI

Kedinin durumunun düşündüğünden çok daha ciddi olduğunu fark eden Hızlı, Gli’yi hemen Halikarnas Veteriner Kliniği’ne götürdüğünü ifade etti.

Veteriner hekim tarafından yapılan detaylı incelemede kedinin silahla vurulduğu ortaya çıktı. Çekilen röntgen sonucunda ise olayın yalnızca bir silahlı saldırıdan ibaret olmadığı belirlendi. Gli’nin karın kısmında kurşun tespit edilirken, göğüs kafesindeki bazı kemiklerin de kırıldığı görüldü.

Hızlı, veterinerde yapılan incelemelerde kedinin şiddet gördüğüne ilişkin bulguların da ortaya çıktığını belirtti. Göğüs kafesindeki kırıkların tekmelemeye bağlı olduğunun değerlendirildiğini ifade eden Hızlı, yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlattı:

“Bunu gördüğüm gibi apar topar Halikarnas Veteriner Kliniği’ne götürdüm. Orada tabii ki doktorumuz daha dikkatli bakınca silahla vurulduğunu gördük. Çekilen röntgen sonucunda göğüs kafesindeki kemiklerin de kırıldığı, bunun da tekmelemeye bağlı olduğunu gördük.”

Gli’ye yaklaşık 2 yıldır baktığını belirten İbrahim Hızlı, kedisine yapılanların kabul edilemez olduğunu ifade etti ve olayla ilgili resmi mercilere şikayette bulunduğunu bildirdi. Hızlı, hem kedisinin başına gelenlerin aydınlatılmasını hem de sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyor.

Sakızköy’de yaşanan olay, hayvanlara yönelik şiddetin boyutunu bir kez daha gündeme getirirken, olayın nasıl gerçekleştiği ve kediyi kimlerin yaraladığı ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.

GLİ’NİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan silahla vurulduğu ve şiddet gördüğüne ilişkin bulgular tespit edilen Gli’nin sağlık durumuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Kedinin önümüzdeki süreçte operasyonlar geçirmesinin beklendiği öğrenilirken, Hızlı ve çevresindeki hayvan severler Gli’den gelecek iyi haberi bekliyor.

Olayla ilgili resmi mercilere yapılan şikâyetin ardından soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve saldırının sorumlusunun belirlenip belirlenemeyeceği ise merak konusu oldu.

bottom of page