top of page

Kan bağışına davet!


Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Meslek Okulu, Lüleburgaz Ayçiçeği Anaokulu ve Lüleburgaz Ayçiçeği Özel Eğitim Anaokulu Türk Kızılay işbirliği ile Kızılay haftasında Kongre Meydanı’nda kan bağışı etkinliği gerçekleştirecek.



Barış Can KORKMAZ

Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Meslek Okulu, Lüleburgaz Ayçiçeği Anaokulu ve Lüleburgaz Ayçiçeği Özel Eğitim Anaokulu, Türk Kızılay işbirliği ile Kongre meydanında 28 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 ile akşam 18.30 arası kan bağışı etkinliği gerçekleştirilecek. Geçmiş senelerde benzeri projeler düzenleyen Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu bu sene etkinlik olarak stant çalışmasını gerçekleştirecek. Partner olarak ise Ayçiçeği Anaokulu ile birlikte hareket edilecek.

Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni ve etkinlik sözcüsü Kadriye Güldalı etkinlik hakkında bilgiler vererek; “Bu tarz etkinlikleri ne kadar yaygın şekilde yapabilirsek katılım da o kadar artacaktır kan bağışı konusunda. Önceki yıllarda yaptığımızdan farklı olarak bu sene stantlarda sadece öğretmenler olarak bulunacağız, çocuklar stantta olmayacaklar. Okul yönetimi ve öğretmenleri standa gidecekler. Gelen öğretmenlerimiz arasından yapabilenler kan bağışı yapacak. Etkinliğin yaygınlaşma çalışması ve duyurusunu afiş, whatsapp grupları, okullarımızın resmî instagram hesaplarından ve tabi ki gazetenizden yapacağız. İki okulumuzun idarecileri ve etkinlikte görevli diğer öğretmen arkadaşlarımız da gerekli duyuruları ve destekleri sağlayacaklar” dedi.

“KAN STOKLARI ÇOK AZALIYOR”

Sözlerinin devamında kan bağışının özellikle bu süreçte önemine dikkat çeken Güldalı, etkinlik gününden önce, etkinlik sırasında ve etkinliğin olmadığı zamanlarda da bu gerekliliği anlatacaklarını, kan stoklarının azaldığını, özellikle de soğuk günlerde insanların kan bağışı için vakit ayırmakta zorlandıklarını, bağışçı sayısının, katılımın artmasının ne denli önemli olduğunu vurguladı.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page