top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Kırsal Kalkınma başvuruları anlatıldı

Lüleburgaz’da İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından, çiftçilere Kırsal Kalkınma Destekleri anlatıldı.


Lüleburgaz’da Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında başvurulara yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantı 15 Ocak günü Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abuzer Sağdıç ve üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Teknik personel tarafından yapılan sunum ile; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre: hibeye esas proje tutarı, KDV hariç alt limit 3 milyon 1 TL olmak üzere üste limitleri KDV hariç; yeni tesis niteliğindeki başvurular için 14 milyon TL, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için 12 milyon TL, kapasite artımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 10 milyon TL olduğundan bahsedildi.

Ayrıca kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında başvurular için hibeye esas proje tutarı KDV hariç alt limit 100 bin TL olmak üzere, üst limit KDV hariç 3 milyon TL olduğu söylendi.

Toplantı sonunda çiftçilere yatırım desteklemelerinin hayırlı olması dilendi.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında başvuruların 22 Şubat’a kadar sürdüğü hatırlatıldı.

74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page