top of page

Kırklareli’nin en entelektüel okulu: Kepirtepe!

Kırklareli’nde yüksek katılımla gerçekleşen Liseler Arası Türkiye Entelektüel Oyunları Bilgi Yarışması’nda ‘Fikir Fırtınası’ adıyla yarışan Kepirtepe Anadolu Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri Süleyman Ediz Güngör ve Mısra Toros il birinciliğini kazandılar. Öğrencilerin 25-26 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan finallerde Kırklareli’yi temsil edeceği belirtildi.

Kepirtepe Anadolu Lisesi öğrencileri,  Kırklareli’nin en entelektüel okulu unvanını kazandı.

Kırklareli’nde yüksek katılımla gerçekleşen Liseler Arası Türkiye Entelektüel Oyunları Bilgi Yarışması’nda ‘Fikir Fırtınası’ adıyla yarışan Kepirtepe Anadolu Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri Süleyman Ediz Güngör ve Mısra Toros il birinciliğini kazandılar.

Güngör ve Toros, kendilerini yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenleri Kepirtepe Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Yavuz,  ile birlikte yarışma sonuçlarına itiraz süresinin bitimiyle D&R’den biner liralık hediye çeki aldığı belirtildi.

Kepirtepe Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, her ilden il birincilerinin ve danışman öğretmenlerinin katılacağı 25-26 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek finallerde Kırklareli’ni temsil etmeye hak kazandılar.

Kepirtepe Anadolu Lisesi’nden yapılan açıklamada öğrencilerini ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik edildiği belirtildi.

30 BİN TAKIM BAŞVURDU

Açıklamada; Türkiye farkındalığı ve aidiyeti yüksek, dünya okuryazarlığına sahip gençler yetiştirmek amacıyla toplumumuzun geleceğine yön verecek gençlerin düşünce birikimini derinleştirmek ve çeşitlendirmek için bilgi kapasitesi, hafıza ve analitik düşünce becerilerini geliştirme hedefiyle, akademisyenlerce hazırlanmış merkezi sorularla Türkiye çapında 81 il merkezinde eş zamanlı olarak yarışan, ülke genelinde 60 bin öğrenciden oluşan 30 bin takımın başvurduğu yarışmaya öğrencilerimiz, daha önceden kendilerine bildirilen on farklı fikir insanının kitaplarını okuyarak hazırlandılar. Yarışmada Türkiye’nin ve dünyanın zengin düşünce mirasından seçilen on kitaptan sorumlu olan öğrenciler yalnızca yarışmakla kalmayıp muhakeme ve çıkarım yapma kabiliyetlerini de geliştirme fırsatı buldular” denildi.

 

1.978 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page