Kıbrıs Gazisi uğurlandı!
- Özlem KARAKOYUN
- 3 gün önce
- 1 dakikada okunur
Lüleburgaz’da 71 yaşında yaşamını yitiren Kıbrıs Gazisi Bahtiyar Gider, askeri törenle toprağa verildi.




Lüleburgaz’da 71 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Bahtiyar Gider, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Alpullu Şeker Fabrikası’ndan emekli olan 71 yaşındaki Gider’in, bir süredir Alzheimer ve Parkinson hastalıklarıyla mücadele ettiği öğrenildi.
Bunların yanında organ yetmezliği nedeniyle yaklaşık iki aydır Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören Gider, 14 Ekim Salı günü sabah saat 04.45’te yaşamını yitirdi.
Bahadır ve Banu adında iki çocuğu bulunan Gider’i, eşi Aynur Gider gözyaşlarıyla uğurladı.
Sokullu Camii’nde kılınan cenaze namazına Lüleburgaz Kaymakamı Kemal Yıldız, askeri erkân, gaziler, gazi yakınları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından dualar eşliğinde Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.
Yorumlar