top of page

İğneada ve Kıyıköy’de balık denetimi!

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından su ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri, Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki limanda avdan dönen balıkçı teknelerinde incelemelerde bulundu. Denetimlerde teknelerde bulunan balıkların asgari avlanabilir boylara uygunluğu, kullanılan av araçlarının mevzuata uygunluğu ile ruhsat ve izin belgeleri kontrol edildi.

Ayrıca avlanan balıkların kota uygunluğu, beyan edilen miktarların doğruluğu ve nakil ile taşıma koşulları da ekipler tarafından denetlendi.

Öte yandan İl Müdürlüğü teknik personelince İğneada ve Kıyıköy balıkçı barınaklarında, ülkenin farklı bölgelerinden Kırklareli’ne gelen balıkçı tekneleri ve nakil araçlarında “Hamsi Kota Uygulaması” kapsamında kontroller yapıldı.

Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

bottom of page