top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Irk köpekler yarıştı



Lüleburgaz’da birçok ilden gelen yarışmacıların köpekleri “Dog Show ve Irk Standartları” yarışmasında mücadele etti.

Lüleburgaz Kent Ormanı’nda Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla, Belçika Malinois Derneği tarafından düzenlenen Dog Show ve Irk Standartları yarışması büyük bir katılımla yapıldı.

Çeşitli yarışmalar yapan köpekler hakemler tarafından değerlendirilip puanlandı.

Belçika Malinois Irk Derneği Başkanı Ahmet Arısoy organizasyon sonrası yaptığı açıklamada, “114 köpek kendi ırklarında kayıt yaptırıp yarışmamıza dâhil oldular. Hakemlerimiz Uğur Kurşun ve Bülent Baytur’un değerlendirmeleri ile derecelendirilip kupa, madalya ve mama ile ödüllendirilmiştir. Bu yarışmada bizlere destek olan sponsorlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bu yarışma için Bursa, İzmir, İstanbul, Ankara, Edirne, Samsun, Karabük’ten gelen tüm yarışmacılarımıza, dernek başkanlarımıza, hakemlerimize de teşekkür ediyorum. Güzel bir gün ve etkili bir organizasyon oldu. Bunun devamını ileriki süreçte sürdürmeyi istiyoruz.” diyerek yarışmanın gördüğü ilgiden dolayı duyduğu mutluğu dile getirdi.

Öte yandan gerçekleşen etkinlikte, sokak köpeklerini ilgilendiren yeni yasa için de bir farkındalık etkinliği yapıldı.

Çok coşkulu olan bu etkinlikte katılımcılar “Beni Uyutma” “Beni Sev” “Benimle Oynar mısın?” gibi pankartlarla “Uyutmak çare değil” sloganını haykırdılar.

144 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page