top of page

İnci öğretmenden yeni kitap!

Eğitimci ve yazar İnci Yılmaz Şimşek'in ödüllü hikayeleri ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı kitapta yayınlandı.

Eğitimci ve yazar İnci Yılmaz Şimşek'in ödüllü hikayeleri ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı kitapta yayınlandı. İçinde yirmi hikaye bulunan kitap, doğum ile yaşam arasındaki deneyimleri ustaca kaleme alınmış hikayelerle okuyuculara sunuyor, bazen tebessüm ettirirken bazen göz yaşlarına neden oluyor.

Edebiyat alanında çeşitli ödüller kazanan yazarın ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı eseri, insan ilişkilerinden sokak hayvanlarına, yoksulluktan kent yaşamına kadar farklı konularda okuyuculara unutulmaz bir deneyim sunduğu yirmi adet hikaye barındıran eser, aynı zamanda çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet gibi önemli toplumsal meselelere de ışık tuttuğu belirtildi.

 ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı hikaye kitabı, ortaokul çağlarından itibaren her kesime hitap eden hikayelerden oluşuyor. Yol Akademi Yayınları tarafından düzenlenen 2023 Öykü Dosyası Yarışması’nı kazanan hikayelerin tüm basım masrafları Yol Akademi Yayınları tarafından karşılanıp Mythos etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta, Yılmaz Sunucu Öykü Yarışması’nda “Anılmaya Değer Öyküler Ödülü” almaya hak kazanan ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı öyküsünün yanı sıra Acilin Öyküsü 2022 Yarışması’nda yayımlama ödülü alarak yarışmaya ait öykü kitabında yer alan ‘Acilde İlk Günüm’ adlı öykü de bulunuyor.

Ayrıca, İnci Yılmaz Şimşek’in 2022 yılında Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü’ne layık görülen  ‘Bir Kedi ve Bir Adam’ öyküsünün de yer aldığı hikaye seçkisi, Yol Akademi Yayınları tarafından düzenlenen 2022 Kitap Dosyası Yarışması’nı kazanarak basım desteği almıştı.

Yazar İnci Yılmaz Şimşek sanata ve edebiyata katkıları için Yol Akademisi Yayınları’a teşekkür ederken kitapların baskılarının hızlıca tükenmesine vesile olan okuyucularına da şükran borçlu olduğunu dile getirdi.

 

83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page