top of page

İYİ Parti’de süre uzadı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti, aday adaylığı başvuru süresini uzattı.


31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde 22 Aralık’ta son bulması planlanan İYİ Parti’nin başvuru süresi uzatıldı.

Alınan karara göre İYİ Parti’den belediye başkanı aday adayı başvurusu için son gün 12 Ocak 2024 ve belediye meclisi ile il genel meclisi üyesi aday adayı olmak için son gün 15 Şubat 2024 olarak uzatıldığı belirtildi.

Aday adaylığı başvuru süresinin uzatılması hakkında İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, gelen yoğun talepler üzerine genel merkez tarafından böyle bir karar alındığını kaydetti.

Sürecin hayırlı olmasını dileyen Kurtuluş; “Ülkemiz genelinde 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimine yönelik olarak; 20 Kasım günü başlayan aday adaylığı başvurularının daha önce 22 Aralık günü sona ereceği duyurulmuş ise de, başvuru yoğunluğu ve teşkilatlardan gelen talep üzerine başvuru süreleri uzatılmıştır. Büyükşehir, merkez ilçe, ilçe ve belde başkanlıkları için 12 Ocak 2024 ve belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için ise 15 Şubat 2024 günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır” dedi.

BAŞVURUNUN TESLİM EDİLMESİ ZORUNLU!

İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, sadece sanal ortamda yapılan başvuruların tam olmadığının altını çizerek başvuru sahiplerini uyardı.

Yapılan başvuruların onaylanması gerektiğini belirten Kurtuluş; “Başvurularımız https://iyiparti.org.tr/ üzerinden form doldurmak suretiyle alınmaya devam edecektir. Elektronik başvuru formunun doldurulmuş olması, aday adaylığı sürecinin tamamlandığı anlamına gelmemektedir. Başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte şahsen teslim edilmesi, il/ilçe başkanımızın İRİS/Bulut Sistemi üzerinden aday adayı başvurusuna onay vermesi ve karşılığında ‘Alındı Belgesi’ verilmesi gerekmektedir” diye uyarıda bulundu.

123 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page