top of page

İYİ Parti’de istifa!

“Kokuşmuş düzene alet olmayacağım”

Bircan SARIOĞLU

İYİ Parti’nin Lüleburgaz’da kurucu üyelerinden olan ve Trakya İYİ Kadın İnisiyatifi Başkanlığı’nı da yürüten Melahat Coşkun, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Coşkun yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti’nin iktidar hedefinden saptığını ve başarısız kadrolara teslim edildiğini belirtti.

Kuruluştan bu güne kadar partisi için büyük çabalar sarf ettiğini dile getiren Coşkun, inandığı idealler doğrultusunda en doğrusunun İYİ Parti’den istifa etmek olduğunu kaydedip, kokuşmuş düzene alet olmayacağını ifade etti.

İYİ Parti'nin özünden ve millet için taşıdığı umuttan uzaklaştığından bahseden Coşkun açıklamasında, “Kuruluşundan bugüne kadar, Türk Milleti’nin onurunu koruyacak ve daima zirvede tutacak, ülkemizin lider bir anlayışla güçlü devletler sıralamasında yerini almasını sağlayacak, ayrıca sınırlarımız içerisindeki Atatürkçü düşünceye karşı olan, Türk Milliyetçiliği kavramını özümseyemeyen hainlere karşı mücadele etmek amacıyla ürettiği siyasi fikirleri uygulamaya koyabilmesi adına hem yerelde hem de genelde iktidar olmasını hedeflediğimiz, bu hedefler doğrultusunda farklı kademelerinde görev  aldığım, çetin mücadeleler verdiğim 8 yıllık emeğim, gözümüzün nuru İYİ partimiz; maalesef ki iktidar hedefinden sapmış, başarısızlığı sahiplenemeyen, koltuk hırsına yenilmiş, sığ düşünen milli hassasiyetleri sadece dudaklarının arasında sözcükler olarak yuvarlayan, kurulduğu dönemlerde %20 öngörülen oylarımızın %3’lere kadar gerilemesine vesile olan kadrolarla yönetilmeye devam edecek bir sisteme teslim edilmiştir. Lüleburgaz İlçe başkan yardımcılığı ve Trakya İYİ Kadın İnisiyatifi Başkanı olarak görev yaptığım süre zarfında, partimizin ve ülkemizin geleceği için samimi çabalar sarf ettim. Atatürkçü Cumhuriyetçi bir kadın olarak çok mücadeleler verdim, dedikodulara, hakaretlere, engellenmelere, gözaltına alınmalarına ve tehditlere maruz kaldım fakat hiçbir tehdide boyun eğmedim.” ifadelerini kullandı.

“KOKUŞMUŞ DÜZENE ALET OLMAYARAK İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDİYORUM”

Trakya İYİ Kadın İnisiyatifi Başkanlığı sürecinde kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için mücadele verdiğini aktaran Melahat Coşkun, yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

“Bu süreçte hazırlayıp, geliştirdiğim, maddi ve manevi emek harcadığım ve hayata geçirdiğim birçok projeler de çok engellemelerle, iftiralarla, tehditlerle karşı karşıya kaldım. Fakat hiçbir zaman yılmadım, yorulmadım, korkmadım, hiç kimse beni yolumdan döndürmeyi başaramadı ve başaramayacakta… Ancak, parti içinde yaşanan bir takım gelişmeler ve karşılaştığımız liyakatsizlik problemleri, düşüncelerimde ciddi bir revizyon yapmamı gerektirdi. İYİ Parti'nin ilk kuruluş felsefesinden ve amaçlarından sapma eğiliminde olduğunu görmek, benim için derin bir hayal kırıklığı oldu.

Sonuç olarak, bu kararı almamın temelinde yatan ana sebep, İYİ Parti'nin özünden ve milletimiz için taşıdığı umuttan uzaklaşmasıdır. Bir siyasetçi olarak, halkımıza hizmet etme misyonumun, şahsımın ve partimizin çıkarlarından önce gelmesi gerektiğine olan inancımı sürdürüyorum. Bu nedenle, bu ayrılık kararı, hem kişisel ilkelerime hem de ülkem için taşıdığım umuda olan bağlılığımın bir yansımasıdır. Bundan sonraki süreçte, Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda, liyakat ve adaleti ön planda tutan, kapsayıcı ve birleştirici bir siyaset anlayışını savunmaya devam edeceğim.

Hedefim sadece Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş değerlerine sahip çıkmak ve Türk milliyetçiliği fikriyatının iktidar olmasını sağlayabilmekti. Siyasette iktidar hedefi olmayan yapılanmalar rant ve menfaatleri uğruna teslim olmayı kabul ederler. İnandığım idealler doğrultusunda en doğrusunun İYİ  Parti’den istifa etmek olduğunu düşünüyor ve büyük bir gurur, mutluluk ve vicdan rahatlığı ile bu kokuşmuş düzene alet olmayarak İYİ Parti’den  istifa ediyorum. Yılgınlık ve umutsuzluğa kapılmadan siyasete ve mücadeleme ilk günkü heyecanımla devam edeceğim.”

156 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page