top of page
Yazarın fotoğrafıVicdan ALADAĞ

İSRAİL REFAH’I İŞGAL ETMEMELİ

 

 

 

 


Dünya nefesini tutmuş, İsrail’in Refah’ı kapsamlı bir kara harekatıyla işgal etmeye hazırlanmasını izliyor. Refah, Gazze’de bir milyondan fazla sivilin sığındığı son bölge. Bu çatışmalar sırasında, kaçacak yeri kalmayan daha binlerce masum çocuk ölebilir. Şu anda İsrail’in Savunma Bakanı Refah’in işgali öncesinde daha fazla silah talebiyle Washington DC’de. Başkan Biden’ı çok geç olmadan İsrail’e silah tedariğini durdurmaya çağıran bu acil barış talebini imzalamalı.

 


 

                         

Sayın Başkan Biden,

İsrail’in Refah’ı işgal etmesini ve bir milyonu aşkın kişinin açlıktan ölmesini önleyebilirsiniz.

Birleşik Devletler İsrail’in en büyük silah tedarikçisi. ABD’nin silahlarını, hayat kurtaran yardım malzemelerini engelleyen ve uluslararası hukuku ihlal eden bir hükümete veriyorsunuz. 

Bu zulüm ancak siz durmasını talep ederseniz duracak.

Dünyanın her yerinden yurttaşlar olarak size ölümleri ve Gazze'deki mezalimi körüklemekten vazgeçmeniz için çağrı yapıyoruz.

İsrail’e artık silah vermeyin!



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daha bir kaç gün önce Ramazan ayın boyunca Gazze’de derhal ateşkes ilan edilmesini talep eden bir kararı onayladı. Son beş aydır ABD bu çağrıları defalarca veto etti. Sonunda ABD’den ve tüm dünyadan gelen yoğun baskı sayesinde Biden’in direnci kırılmaya başladı. Ama ABD zorlamadığı takdirde İsrail’in ateşkes kararına uymaya hiç niyeti yok. Şu an Biden yönetimine baskıyı ikiye katlamak çok önemli.Siz bunu okurken İsrail’in üst düzey savunma makamları  ABD’yi İsrail’e daha fazla silah ve mühimmat vermeye zorlamak için Washington DC’de. Başkan Biden son altı ayda bu tür 100 gönderiyi onayladı. ABD hükümeti İsrail gibi gıda ve yardımın ulaşmasını engelleyerek ve ateşkes kararına uymayarak uluslararası hukuku ihlal eden hükümetlere silah göndermemeli.İsrail’e Amerikan silahlarının gönderilmesine son verilmesini talep eden bu kitlesel barış çağrısına tüm insan hakları savunucuları katılmalıdır. Avaaz mesajımızın doğrudan Biden yönetimine ulaşmasını sağlayacak.(Avaaz=İklim değişikliği, insan hakları, hayvan hakları, yolsuzluk , yoksulluk, ve çatışmalarla ilgili internet üzerinden küresel çapta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşudur.)


Hep birlikte Gazze’ye gıda ulaştırmaları için insani yardım gruplarını fonladık. Dünya çapında yüz binlerce sesi ateşkes çağrısı etrafında birleştirdik. Üst düzey yetkililerle görüştürmek için Gazze’den Birleşik Devletler’e doktorları getirdik. Rehinelerin ve tutsakların serbest bırakılması için uğraşan ailelere destek olduk. Savaş suçlularının dünyanın en yetkili mahkemeleri önünde hesap vermesini savunduk. Asla vazgeçmiyoruz – bu korkunç savaş sona erinceye kadar durmayacağız!

 

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page